Bacallà esmicolat al forn | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/07/2020

Peleu la ceba i filetegeu-la, peleu els porros i talleu la part blanca a rodanxes, peleu els alls i talleu-los a trossos ben petits i trinxeu finament el julivert.

Peleu les patates, talleu-les a daus i fregiu-les amb oli ben calent i abundant. Un cop enrossides, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli fregiu lleugerament el bacallà ben escorregut i enfarinat i reserveu-lo.

Deixeu a la paella només l’oli necessari per fregir-hi la ceba filetejada, la part blanca dels porros i els alls. Remeneu-ho bé, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure a foc mitjà fins que tot just comenci a enrossir-se. Mentrestant esmicoleu el bacallà, vigilant que no hi quedi cap espina.

Poseu les patates al fons d’una safata que pugui anar al forn, escampeu pel damunt el sofregit de ceba i porro i finalment incorporeu el bacallà.

Bateu els ous, salpebreu-los, incorporeu dues cullerades de julivert trinxat, barregeu-hi la crema de llet i cobriu amb aquesta massa els ingredients de la safata. Poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, i deixeu-ho fins que la barreja d’ous i crema de llet comenci a quallar-se.

 

Ingredients

  • 400 g de bacallà remullat
  • 300 g de patates
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 grans d’all
  • 4 ous
  • 200 cc de crema de llet
  • farina
  • julivert
  • oli, sal i pebre

Deixa un comentari