Bacallà esmicolat al forn
Peleu la ceba i filetegeu-la, peleu els porros i talleu la part blanca a rodanxes, peleu els alls i talleu-los a trossos ben petits i trinxeu finament el julivert.
Peleu les patates, talleu-les a daus i fregiu-les amb oli ben calent i abundant. Un cop enrossides, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli fregiu lleugerament el bacallà ben escorregut i enfarinat i reserveu-lo.
Deixeu a la paella només l’oli necessari per fregir-hi la ceba filetejada, la part blanca dels porros i els alls. Remeneu-ho bé, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure a foc mitjà fins que tot just comenci a enrossir-se. Mentrestant esmicoleu el bacallà, vigilant que no hi quedi cap espina.
Poseu les patates al fons d’una safata que pugui anar al forn, escampeu pel damunt el sofregit de ceba i porro i finalment incorporeu el bacallà.
Bateu els ous, salpebreu-los, incorporeu dues cullerades de julivert trinxat, barregeu-hi la crema de llet i cobriu amb aquesta massa els ingredients de la safata. Poseu la safata al forn, que ja tindreu calent, i deixeu-ho fins que la barreja d’ous i crema de llet comenci a quallar-se.
- 400 g de bacallà remullat
- 300 g de patates
- 2 cebes
- 2 porros
- 2 grans d’all
- 4 ous
- 200 cc de crema de llet
- farina
- julivert
- oli, sal i pebre