Bacallà a la llauna
Sense cap mena de dubte el bacallà a la llauna una de les receptes més típiques de la cuina catalana.
Aquest bacallà es diu així perquè tradicionalment es cuina sobre una llauna (recipient de llautó o metall), tot i que, si no en tenim, pot preparar-se perfectament en qualsevol recipient apte per al forn.
Arrebossem el bacallà en farina i el fregim lleugerament per ambdues cares. Escorrem bé l’oli i retirem.
En la mateixa paella, fregirem els grans d’all i, quan estiguin daurats, afegirem el pebre removent perquè no es cremi.
A continuació afegirem el julivert i el vi i ho deixarem coure fins que el vi s’evapori.
Col·locarem el bacallà amb les mongetes en un recipient apte per al forn i cobrirem per damunt amb la salsa obtinguda en el pas anterior.
Introduirem en el forn a uns 180 graus durant uns 7-8 minuts.
Eva Remolina / AMIC
- 1 kg de bacallà dessalat. Si es compra salat, caldrà deixar-lo durant 48 hores en aigua freda perquè deixi anar tota la sal, renovant l’aigua cada 8 hores aproximadament.
- 3 grans d’all
- Julivert picat
- 1 cullerada de pebre vermell
- Farina per arrebossar
- 1 got de vi blanc
- 500 g de mongetes blanques (que podrem deixar en remull la nit anterior)
- Oli d’oliva verge