Amanida de carxofes marinades amb anxoves i formatge
Per fer una amanida de carxofes marinades amb anxoves i formatge hem de despullar el cor de les carxofes aprofitant part de la tija, per a aquest procediment us aconsello que utilitzeu guants o, si no teniu molleu-vos lleugerament les mans amb suc de llimona, ja que el suc de la carxofa s’oxida i us les pot tintar.
Seguidamente, les tallem a làmines molt fines i les deixem macerar durant 20 minuts a la barreja del marinat.
Per muntar l’amanida col·loquem a la base del plat la barreja d’enciams prèviament rentada, escorreguda i amanida amb el marinat de carxofes, col·loquem les làmines de carxofa, els filets d’anxova i el formatge, prèviament arrebossat amb els elements decoratius (cebollí, rosella i pebre rosa) .
Si volem donar un toc dolç a la vinagreta, podem afegir unes gotes de vinagre de mòdena.
- 240 g de mezcla de lechugas
- 4 alcachofas
- 120 g de queso feta cortado en pequeños cubos
- 12 filetes de anchoaPara el marinado y vinagreta:
- Zumo de 2 limones
- 20 g azúcar
- 20 cl aceite oliva virgen
- Sal, pimienta blancaPara decorar (opcional):
- Cebollino picado
- Semillas de amapola
- Cáscara de pimienta rosa.