Publicat el 25/03/2019

El guardó té dos grups: un per a persones cegues i amb discapacitat visual greu i el de novel·la breu, obert a tothom

El jurat del premi literari Roc Boronat ha escollit Rafael Vallbona com a guanyador de la 21a edició per l’obra Els bons dies. “El tema principal és el de la tristesa envers el món que desapareix, un viatge al passat, a l’ahir que no tornarà. L’obra és un conjunt de vivències, relats i persones que intenten recuperar allò que ja va passar. Una recerca de camins per a veure què pots salvar-ne”, ha explicat Vallbona en roda de premsa.  L’obra s’emmarca a París, una ciutat que l’autor coneix prou bé. “Un recorregut pels seus barris i els seus bars, especialment els de Saint Germain, el Barri Llatí i el Districte XIIIè”. La novel·la, amb dosi d’intriga i de nostàlgia, és un exercici brillant d’estil i un homenatge a la memòria, a les revolucions frustrades, als anhels de canvi i a la llibertat individual.
El premi, convocat per ONCE Catalunya, està dotat amb 6.000 €.
Els bons dies, de Rafael Vallbona, arribarà a les llibreries a la tardor, amb el segell Amsterdam que des del 2015 s’encarrega d’editar l’obra premiada amb el Roc Boronat.
L’autor Rafael Vallbona va néixer a Barcelona al 1960 i viu a Premià de Dalt. És escriptor, periodista i professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Col·labora a El Mundo, Descobrir  i diversos mitjans digitals, i és autor d’una seixantena de títols entre poesia, novel•les per a joves i adults, assaig i viatges.

A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Maria Mercè Guiu ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra El millor de cada vida, un diàleg íntim i sincer entre una mare i el seu fill adolescent.  El premi està dotat amb 900 €.

El jurat va deixar constància de la qualitat de les obres presentades en aquesta edició i va seleccionar com a finalista a Rafael Barberán, conegut literàriament amb el pseudònim de Ralph Barby, pel seu conte Doctor Baixades.

L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República

Deixa un comentari