Publicat el 05/05/2021

Cabrera de Mar és un dels quatre municipis, juntament a  Argentona, Dosrius i Òrrius, que formen part de la xarxa supramu­nicipal de promoció econò­mica Quatre Ribes

Entre les darreres actuacions realitzades es troba la formació dels seus tècnics en una plataforma per a identificar possibles sinèrgies entre empreses de la zona
Què fan els sectors productius amb les deixalles sobrants de la seva activitat? Podria establir-se una xarxa de cooperació entre empreses que permeti que els residus d’unes siguin reaprofitats per a unes altres?
Amb el nom de Simbiosi Industrial, la xarxa de col·laboració de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius, QuatreRibes, treballa en la promoció de l’economia circular a la zona.

Recentment els tècnics implicats s’han format en l’ús de la plataforma Síner per tal de continuar avançant en aquest model que redueix tant l’ús de matèries primeres i com la producció de deixalles. Aquesta eina permet identificat sinèrgies entre empreses a través dels seus recursos sobrants.
Amb l’objectiu de continuar treballant en aquest projecte en els propers dos anys s’ha demanat el suport, a través de subvencions, de la Diputació de Barcelona.
La voluntat és estendre la proposta amb un treball de camp visitant les empreses dels quatre municipis.

 

Deixa un comentari