Publicat el 05/05/2021

Cabrera de Mar és un dels quatre municipis, juntament a  Argentona, Dosrius i Òrrius, que formen part de la xarxa supramu­nicipal de promoció econò­mica Quatre Ribes

Entre les darreres actuacions realitzades es troba la formació dels seus tècnics en una plataforma per a identificar possibles sinèrgies entre empreses de la zona
Què fan els sectors productius amb les deixalles sobrants de la seva activitat? Podria establir-se una xarxa de cooperació entre empreses que permeti que els residus d’unes siguin reaprofitats per a unes altres?
Amb el nom de Simbiosi Industrial, la xarxa de col·laboració de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius, QuatreRibes, treballa en la promoció de l’economia circular a la zona.

Recentment els tècnics implicats s’han format en l’ús de la plataforma Síner per tal de continuar avançant en aquest model que redueix tant l’ús de matèries primeres i com la producció de deixalles. Aquesta eina permet identificat sinèrgies entre empreses a través dels seus recursos sobrants.
Amb l’objectiu de continuar treballant en aquest projecte en els propers dos anys s’ha demanat el suport, a través de subvencions, de la Diputació de Barcelona.
La voluntat és estendre la proposta amb un treball de camp visitant les empreses dels quatre municipis.

 

Deixa un comentari

Especial Festes de Nadal