Publicat el 09/06/2018

Participen la iniciativa Quatre Ribes els municipis d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius

Unir forces per potenciar la promoció econòmica dels municipis i dels seus habitants. Aquest és l’objectiu de Quatre Ribes, una xarxa supramunicipal que uneix les localitats d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius i que es planteja com una forma d’optimitzar recursos.

L’ajuda per a emprenedors, una borsa de treball o el suport en la selecció de personal per a les empreses locals són algunes de les accions concretes que ja fa temps que es desenvolupen. Mitjançant aquests projectes es pretén sumar el talent de l’entorn i gestionar projectes en xarxa.

Segons també informa l’Ajuntament d’Argentona, Quatre Ribes incideix en el paper dels emprenedors dins del teixit empresarial local, per això compta amb un Punt d’Atenció per Emprenedors (PAE). Un dels elements més destacats d’aquest servei és el que permetrà facilitar la constitució i legalització d’una empresa amb un sistema electrònic, ràpid, eficient i gratuït. Això suposarà un gran estalvi de temps i diners per als emprenedors, ja que es podran donar d’alta com a empresari/a individual el mateix dia i com a societat mercantil en un termini màxim de 7 dies.

Aquest servei es presenta com una suport continuat en el temps, que comença abans de donar d’alta l’empresa i que acompanya als emprenedors a través de les diferents fases que passarà el seu projecte, des de la creació d’un pla de negoci fins al suport en la consulta amb altres administracions.

Un dels objectius del projecte és presentar solucions innovadores per tal d’incentivar la inserció laboral dels ciutadans i facilitar els processos de selecció a les empreses. Per això, recentment, després d’un període de proves, s’han començat a dur a terme algunes entrevistes en format speed-dating. Aquesta nova forma de selecció permet a les empreses interessades, amb processos oberts o no, conèixer personalment diversos candidats que puguin ajustar-se a les necessitats en uns pocs minuts. Gràcies a això s’optimitza el procés de cerca de feina i s’aconsegueixen candidats més adients per a les empreses.

Aquests candidats se seleccionen a través de la borsa de treball de Quatre Ribes, gestionada pels ajuntaments. Aquesta borsa compartida assegura la professionalitat, tant d’empreses com de treballadors, gràcies a les entrevistes de selecció que es duen a terme des de l’organisme.

El projecte va començar a caminar l’any 2016, quan el ple municipal dels quatre municipis va aprovar el “Pla Director i definició estratègica territorial en l’àmbit de la Promoció Econòmica de la Riera d’Argentona 2015-2018”, amb l’objectiu de construir un ens de desenvolupament econòmic supramunicipal que lideri i articuli la promoció i estratègia econòmica del territori, a partir de les institucions i capacitats ja existents.

Deixa un comentari