Publicat el 20/04/2018

La iniciativa de prevenció del ‘bullying’ va començar amb xerrades als equips infantils de la UD Cirera

Prop d’un miler de nois i noies han participat des de març de 2016 al programa de la Policia Local de Mataró de prevenció de l’assetjament escolar o “bullying” en entorns educatius i xarxes socials. La iniciativa, que es va posar en marxa inicialment a petició dels equips infantils de la UD Cirera, s’ha consolidat i estès a altres entitats, escoles i instituts.

El “bullying” és una forma de maltractament físic, verbal o psicològic que es produeix de forma reiterada i al llarg del temps entre menors en edat escolar, i que es pot donar en qualsevol àmbit de relació personal, incloses les xarxes socials.

El programa consisteix en xerrades d’una hora a càrrec de dos agents de la Policia de Barri, que expliquen què és l’assetjament infantil, quines formes pot adoptar, quines conseqüències pot tenir i com actuar per evitar-ho. Les sessions es fan a demanda i l’objectiu és doble: per una banda, oferir a les possibles víctimes eines que els ajudin a afrontar i solucionar el problema; i, per l’altra, fer que els potencials autors d’aquests fets preguin consciència que realment estan assetjant a una persona, i de quins són els perjudicis i responsabilitat en què poden incórrer.

Al llarg de 2016 el programa va comptar amb 440 participants en les 14 sessions impartides a cinc entitats i escoles; durant el 2018 es van fer tres xerrades per a 130 persones, i al llarg de 2018 s’han fet o estan programades 12 sessions per a 344 escolars de cinc centres educatius.

Foto: Alumnes del Col·legi Sagrat Cor de Jesús en una de les sessions feta el passat 20 d’abril. Foto: Policia Local.

Deixa un comentari