Publicat el 16/02/2022

En una primera fase, la corporació enfoca aquest projecte a una seixantena de pobles de la província, xifra que pot augmentar els propers anys

 

 

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, ha presentat aquest dimecres la primera fase del projecte per instal·lar caixers automàtics als municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

En una primera fase, la corporació enfoca aquest projecte a una seixantena de pobles de la província, xifra que pot augmentar els propers anys. Es tracta dels municipis amb menys població i els més afectats per la tendència dels últims anys, durant els quals ha crescut el nombre d’entitats bancàries que han tancat les seves oficines i retirat els caixers automàtics que hi havia.

«Aquestes zones es troben en una situació de greuge, que afecta sobretot les persones grans que, a més no estan familiaritzades amb les noves tecnologies. Aquest és un tema que ens ocupa i ens preocupa, perquè la cohesió territorial té molt a veure amb la cohesió social», ha explicat el diputat Arimany. A dia d’avui, la corporació calcula que hi ha més d’un centenar de pobles de la província que no disposen de cap caixer, xifra que representa més d’una tercera part dels municipis de la demarcació.

La Diputació de Barcelona preveu destinar un milió d’euros anuals al finançament de la instal·lació de caixers automàtics, tot i que aquesta és una partida pressupostària que acabarà depenent de les característiques que acabin tenint els caixers automàtics que s’instal·lin a cada municipi; és a dir, quines opcions tindran.

En aquest sentit cal remarcar que la corporació treballa per tal que els caixers automàtics que s’ubiquin al territori no només permetin dur a terme les accions pròpies d’aquests aparells, sinó que també es treballa per tal que els usuaris pugui fer altres operacions i tràmits. A més, la Diputació vetllarà per l’assistència als usuaris i la formació en el seu ús; a la vegada que estudia com els ajuntaments participaran en el cost global del projecte.

Al llarg d’aquest mes de febrer la Diputació es comunicarà amb els ajuntaments afectats per la manca de caixers automàtics per tal de conèixer el seu interès i disponibilitat en poder disposar d’aquest nou servei.
D’altra banda, en les properes setmanes s’iniciarà el procés de licitació del servei, amb la intenció de poder-lo adjudicar abans d’acabar l’any.

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari