Publicat el 04/12/2019

Aquesta associació, que ja dona suport a l’Ajuntament en el projecte BluAct, té per objectiu convertir l’activitat nàutica en un dels motors econòmics de la costa de Barcelona

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a Barcelona Clúster Nàutic, una associació que té per objectiu afavorir i promoure el desenvolupament d’activitats econòmiques i empresarials que impulsin la competitivitat del sector nàutic i permetin generar riquesa i ocupació de qualitat a la costa de Barcelona.
L’adhesió es va aprovar al Ple de novembre i l’han formalitzada la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, i el president executiu de Barcelona Clúster Nàutic, Antoni Tió. Respon a l’aposta de l’Ajuntament de Mataró per fomentar l’economia blava, sector que aplega totes les activitats econòmiques relacionades amb el mar.

El foment de l’economia blava, amb la participació al projecte BluAct, és una de les tres línies estratègiques del “Mar en Valor”, un dels projectes essencials del Pla Estratègic Mataró 2022 que té per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar: atraure indústries blaves, fomentar l’emprenedoria en economia blava –amb la convocatòria dels Premis BluAct, donar suport al desenvolupament de l’àrea comercial del Port de Mataró i promoure la cultura marítima.
Barcelona Clúster Nàutic ja col·labora amb l’Ajuntament de Mataró en el projecte europeu BluAct i en la convocatòria dels Premis BluAct.

Barcelona Clúster Nàutic
Es va constituir el 2013 i entre els socis impulsors hi ha l’Ajuntament i el Port de Barcelona, Marina Port Vell, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), entre d’altres. Actualment compta amb una norantena de membres, entre els quals s’hi compten agents públics i privats.
Mataró busca noves oportunitats en l’àmbit de l’economia blava.  La ciutat participa al projecte europeu BluAct i l’alcalde assisteix a la primera trobada transnacional que se celebra a El Pireu, a Grècia

Foto Ajuntament: La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, i el president executiu de Barcelona Clúster Nàutic, Antoni Tió.

Deixa un comentari