Publicat el 20/12/2018

L’Skate Agora Lab neix amb la vista posada en els JJOO de Tòquio 2020, on aquest esport serà una de les disciplines olímpiques

Les instal·lacions de l’Skate Àgora de Badalona han acollit aquest dilluns la presentació del projecte Skate Agora Lab, el primer centre de tecnificació i alt rendiment per a l’skateboarding d’Europa i un referent per al desenvolupament esportiu, social i cultural en la comunitat internacional de l’skate.
La iniciativa neix amb la vista posada en els JJOO de Tòquio 2020, on aquest esport serà una de les disciplines olímpiques. En aquest sentit, el projecte té la voluntat d’esdevenir un model de referència per al Comitè Olímpic Internacional (COI) i la federació internacional World Skate en la generació d’eines per al desenvolupament i innovació de l’skateboarding diferents països membre.

Per assolir aquests objectius, l’Skate Agora Lab disposa de múltiples programes de tecnificació i desenvolupament específic dissenyats i dirigits per reconeguts professionals de diferents àrees de l’entrenament esportiu i l’anàlisi tècnica. D’aquesta manera, els i les atletes que s’enrolin en aquest projecte gaudiran d’un seguiment mèdic, fisio-terapèutic, psicològic i nutricional. Aquestes disciplines complementaran els diferents vessants de l’skateboarding que s’aborden en l’Skate Agora Lab i que inclouen, especialment, la tecnificació de l’skate, amb el mestratge d’Enrique Lorenzo i Jose Manuel Roura, llegendes d’aquest esport.

Durant aquest primer curs,  els professionals de l’skateboarding Christian Estrada, Fran Martínez, Andrea Benítez, Ayoub El Mrabet, Diego Cano, Adrián García i Roger Silva treballaran en les instal·lacions de l’Skate Àgora de Badalona per millorar la seva preparació i tècnica.

L’Skate Àgora Lab disposa actualment de tres programes:
Programa continuïtat: Pla de llarga durada en el qual els atletes estaran sotmesos a un seguiment constant. Es basa en plans d’entrenament a llarg termini sobre la base d’objectius competitius establerts.
Programa intensiu: Estades amb concentracions de treball i entrenament dedicats a atletes individuals, equips d’atletes i/o seleccions nacionals itinerants que es basaran en funció dels objectius específics establerts en els respectius calendaris de competició o rendiment dels interessats.
Programa sessió i test: Una experiència individual de sessió única i personal per a un primer acostament de l’atleta a la metodologia i programes d’entrenament específics d’Skate Agora Lab segons la seva motivació esportiva.

 Durant l’acte de presentació de l’Skate Agora Lab, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha considerat que “avui Badalona dona un pas endavant gràcies a l’Skate Àgora Lab. No és un pas més, és un gran pas, un pas olímpic. Estem davant d’una oportunitat de tornar a posar a Badalona en el mapa. Hem de ser capaços de crear marca de ciutat, que serveixi per associar el talent, la gent jove, l’esport i les oportunitats amb Badalona. Aquest és un dels exemples de projecte de ciutat als que hem d’aspirar i estem molt contents de treballar junts en aquesta línia”.

 

Deixa un comentari