Publicat el 01/03/2018

L’empresa SkinTemp i el centre tecnològic Eurecat han dissenyat a Mataró un apòsit adhesiu que monitoritza l’evolució de la febre

El centre tecnològic també ha presentat COOKiT, una espàtula intel·ligent per mesurar la salinitat dels aliments amb el mòbil, i també l’electrocardiògraf digital sense fils iCardio, que permet realitzar un electrocardiograma en menys de dos minuts i disposar d’un informe diagnòstic en deu minuts.

L’empresa catalana SkinTemp i el centre tecnològic Eurecat han presentat  al Mobile World Congress un apòsit adhesiu que es posa sobre la pell i que permet controlar la temperatura corporal amb el mòbil en menys d’un segon, amb la finalitat d’oferir una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre de manera més còmoda, ràpida i fiable.
Aquest nou sistema, desenvolupat a Eurecat a Mataró, “només requereix adherir l’apòsit sobre la pell i passar-hi el telèfon per sobre per saber la temperatura corporal exacta”, de forma que “suprimeix el temps d’espera en el mesurament de la temperatura i permet passar d’uns intervals compresos entre trenta segons i dos minuts a únicament un segon, explica Ignacio Faura, fundador d’Skintemp.

Des del punt de vista tecnològic, “Skintemp ha patentat la seva solució gràcies a l’ús de l’electrònica impresa d’Eurecat”, ressalta Santi Pérez, de l’equip d’Eurecat que ha desenvolupat el dispositiu.  El nou sistema, afegeix, “utilitza la tecnologia NFC per establir la comunicació entre l’adhesiu i el mòbil, que processa la informació mitjançant una aplicació i dona l’opció de veure les dades en forma de gràfica o en forma de taula”.

L’espàtula intel·ligent per mesurar la salinitat des de l’smartphone
A banda, el centre tecnològic ha dut a la principal fira de la indústria mòbil un prototip d’espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i permet fer un seguiment de la ingesta de sodi en temps real i des del mòbil. El dispositiu, anomenat COOKiT, ha estat dissenyat parcialment a Mataró, en el marc del projecte Do CHANGE, que ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea i que reconeixen la innovació tecnològica en diferents àmbits.

Un electrocardiògraf amb el mòbil
Eurecat també ha presentat durant al Mobile World Congress el nou sistema iCardio, l’electrocardiògraf professional més petit del món, que facilita la detecció preventiva de cardiopaties, que són una de les primeres causes de mort a nivell mundial, mitjançant la realització d’una prova diagnòstica, l’electrocardiograma (ECG), amb l’ajuda d’un mòbil.  iCardio permet realitzar un electrocardiograma sense la necessitat d’acudir a un centre sanitari o consulta mèdica i disposar d’un informe diagnòstic al mòbil o tauleta, firmat per un metge especialitzat, en tan sols deu minuts.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.
Més informació a www.eurecat.org

Deixa un comentari