Publicat el 14/09/2018

Els programes de la Fira de Calella i l’Alt Maresme i de la Festa Major de la Minerva ja es poden descarregar de www.calella.cat i des del 12 de setembre estaran als espais públics i establiments de la ciutat

El passat 7 de setembre, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Fires, Núria Parella, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Ciutadania i Cultura, Xavier Arnijas, i el tècnic de Promoció Econòmica, Fabio Valbonesi, van presentar els programes de la Fira de Calella i l’Alt Maresme 2018 i de la Festa Major de la Minerva 2018.

En relació a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, enguany es celebra l’última edició del monogràfic “El nostre món és el món” sota el subtítol de “Vinyes vora el mar”. Serà del 21 al 24 de setembre, al passeig de Manuel Puigvert. Abans, però, es realitzaran activitats prèvies, tal i com va explicar l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, “volem que la Fira surti del seu marc amb una sèrie d’activitats prèvies que inclouran la presentació de la guia d’enoturisme de Catalunya, Enotast al Mercat Municipal, tast de vins a la Quadra i una jornada adreçada a professionals sobre els vins de la DO Alella”.

La Fira tindrà 125 stands, 9 carpes, 129 expositors, 16 expositors del monogràfic i 26 artesans, i comptarà amb 29 entitats locals. Així mateix, la tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Fires, Núria Parella, ha avançat que les activitats i els tallers giraran en torn al món del vi, però no només entorn la DO Alella: “Tant les activitats com els tallers ens portaran a les diferents DO de Catalunya, comptarem amb la participació de les DO Terra Alta, Priorat, Penedés, Costers del Segre i, per suposat, la DO Alella, de la qual nosaltres hi formem part”.

En la part més lúdico-festiva de la Fira, enguany s’hi trobarà dansa, teatre, música, circ… i es repetiran les nits temàtiques que tant bona acollida han tingut en les edicions anteriors. El tècnic de Promoció Econòmica, Fabio Valbonesi, va fer un avanç de la programació i ha ressaltat que cadascun dels espectacles té relació amb les diferents DO de Catalunya: el músic Xarim Aresté, l’espectacle A Vore, el grup Krregades de Romanços, el trio Ramon Escalés, el Cor Amics de la Unió, la companyia de circ Estampades i el còmic Toni Albà amb el seu espectacle ‘Audiència I-Real’, entre d’altres. Així mateix va recordar que la Fira de Calella i l’Alt Maresme continua apostant pel model ja consolidat de Fira-Festival: “Combina l’exhibició de productes amb una proposta de programació potent durant els quatre dies de la Fira”.

Festa Major de la Minerva

Pel que fa a la Festa Major de la Minerva, que es farà també del 21 al 24 de setembre, el tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Ciutadania i Cultura, Xavier Arnijas, va explicar que el pregó de Festa Major anirà a càrrec del Club Bàsquet Calella i que anirà precedit pels alumnes de la nova escola El Far. Així mateix va fer pública la programació de les barraques: “Aquesta Festa Major tindrem Els Catarres, Bananna Beach i The Killing Hits la nit de divendres, Fluor Party, Buhos i Orquestra Di-Versiones, la nit de dissabte, i ja diumenge Els Amics de les Arts i Tremendos”. I pels més petits, cal destacar l’actuació de la Dàmaris Gelabert dissabte 22, a les 11.30 h.

Per la seva part, l’alcaldessa va destacar també la bona feina de l’Àrea de Joventut amb la campanya “Per unes barraques divertides i responsables”, que vol fomentar la conducta responsable entre els joves en relació amb el consum d’alcohol i la prevenció d’agressions sexuals.

Deixa un comentari