Publicat el 08/04/2015

El Museu del Turisme serà un equipament modern i dinàmic de format i filosofia innovadora, ja que explicarà com a patrimoni un fenomen que condiciona la vida de milions de persones: les que fan turisme i les que en viuen.
El Museu serà innovador pel fet de tractar-se d’un centre d’interpretació d’un bé immaterial, per la magnitud social, econòmica i cultural que representa. Així es va presentar el concepte del futur Museu del Turisme de Calella, durant l’acte de presentació que va tenir lloc a la fàbrica Llobet-Guri, (on anirà ubicat el Museu).
Com també informa el consistori calellenc, en la seva presentació, el regidor de Ciutadania Xavier Arnijas va destacar la bona notícia que representa per Calella l’oportunitat d’acollir aquest nou equipament, que complementarà, va dir, la funció de la resta d’equipaments patrimonials i que contribuirà en la narració del relat de ciutat que explica la identitat de la ciutadania.
Arnijas va recordar que som davant un equipament avalat per diferents institucions com són el fons europeu Feder (tots els seus projectes estan avalats per comissions externes sota el paràmetre de retorn social i econòmic en els territoris on s’inverteix), així com la Generalitat de Catalunya i altres institucions públiques i privades del nostre país; també va remarcar que el Museu serà un equipament coherent i modern.
Durant l’acte de presentació, es va oferir a tots els assistents un recorregut per les diferents sales del futur museu, explicades amb l’acompanyament d’algunes idealitzacions d’espais que es van projectar perquè els assistents poguessin imaginar-se com serà el futur Museu i els continguts físics i audiovisuals que acollirà. Jordi Rodó va explicar detalls com per exemple que es podrà veure un audiovisual sobre els grans viatges i el viatge d’oci comercialitzat (turisme); que la sala del turisme acollirà elements com guies de viatge històriques, plànols de ciutats, pantalles interactives sobre allotjaments i restauració del món o souvenirs de tots els racons del planeta i de totes les èpoques.
Per la seva banda, Jordi Ten, com a representant de la comissió d’experts assessors del projecte, va dedicar gran part de la seva intervenció a la sala de Calella, que plasmarà l’efecte de l’arribada dels turistes alemanys al que era en un inici un petit poblat de pescadors i cases blanques. El gran impacte social i econòmic que va transformar Calella s’il·lustrarà en aquesta sala amb fotografies històriques, testimonis, objectes i documents de l’època.
L’Alcaldessa va destacar la rellevància i interès del futur Museu, així com el seu agraïment als diferents suports que avalen el projecte i que el fan possible: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Unió Europea i l’Organització Mundial del Turisme.

Deixa un comentari