Publicat el 20/07/2019

El passat 13 de juliol es va fer per primera vegada l’itinerari històric sobre els espais de la Guerra de 1936-1939 a Arenys de Munt. Aquest itinerari és fruit de la tasca portada a terme per la Comissió de la Memòria Històrica.

Francesc Forn, historiador i membre del Col·lectiu pel Museu Arxiu, va ser l’encarregat de conduir la visita per diferents indrets d’Arenys de Munt que van ser escenari de la Guerra, com Vil·la Josefa, Can Regàs, les antigues Escoles Nacionals, la plaça mercat, l’Escola Sant Martí, el Sindicat o l’edifici de les monges. Arenys de Munt va ser un enclavament segur i allunyat del front de guerra; per aquest motiu hi van arribar nombrosos refugiats, molts d’ells infants, de diferents llocs de l’Estat espanyol. Al mateix temps, Arenys de Munt va ser un lloc on es van instal·lar campaments militars per a la instrucció dels soldats que s’havien d’incorporar a la guerra.

A l’itinerari hi van assistir una trentena de persones, que durant les més de dues hores del recorregut van poder conèixer una part de la història recent.

Més endavant, en els punts de l’itinerari s’hi instal·laran unes plaques amb informació més detallada, a través de codis QR. L’alumnat de batxillerat de l’Institut Domènec Perramon contribuirà en la redacció dels textos que s’hi podran llegir a través dels codis QR.

Deixa un comentari