Publicat el 15/12/2022

El parc tecnològic TecnoCampus convoca a l’acte de presentació de ThinkIn 3D Mataró, que tindrà lloc el dilluns 19 de desembre a les 10:30 h. a l’edifici TCM2 del campus de Mataró, a l’Avinguda d’Ernest Lluch 32

 

 

 


ThinkIn 3D
és una iniciativa singular que té com a objectiu ajudar les pimes i les start-ups a impulsar nous projectes d’innovació basats en la tecnologia d’impressió 3D, en un espai de treball diferencial amb equipament tecnològic de primer nivell.

 El proper dilluns 19 de desembre a les 10:30 h. tindrà lloc la presentació del ThinkIn 3D, l’acceleradora de tecnologies de fabricació additiva adreçada a afavorir un teixit empresarial més competitiu i sostenible.
Durant l’acte de presentació, Josep Lluís Checa, director general del TecnoCampus, exposarà les particularitats del projecte i com la impressió 3D pot ajudar a impulsar la competitivitat dels processos productius i dels models de negoci de les empreses.
Per la seva banda, el director del Center for Innovation in Cities, Esteve Almirall, reflexionarà sobre les oportunitats  que ofereixen les disrupcions tecnològiques.
Així mateix, l’acte comptarà amb la participació de José Luís Bonet, president de la Fundación INCYDE, i de l’alcalde de Mataró, David Bote, encarregat de la cloenda.

La impressió 3D, una palanca per a la competitivitat
La impressió 3D,  també coneguda com a fabricació additiva, és una tecnologia àgil i flexible que permet crear objectes volumètrics a partir de models digitals. L’ús de la manufactura additiva té un gran potencial per millorar la competitivitat de pimes i micropimes.
Concretament aquesta tecnologia permet la personalització massiva, la producció de km0 disminuint així els riscos logístics, la producció a petita escala i el prototipatge de peces de forma ràpida amb un cost inferior als sistemes tradicionals, entre molts altres avantatges.

ThinkIn 3D és una infraestructura singular i necessària per a oferir els serveis d’incubació i acompanyament a les microempreses i pimes que vulguin fer servir aquesta tecnologia com a palanca per a la innovació i la diferenciació.
Aquesta acceleradora tindrà un enfocament t-shape: una vertical d’especialització de solucions en salut i les solucions horitzontals per a qualsevol tipologia de pime, micropime o emprenedor que vulgui innovar basant-se en la tecnologia de fabricació additiva.

700 m2 dedicats a la fabricació additiva
ThinkIn 3D s’ubicarà a la primera planta de l’edifici TCM6 del parc tecnològic TecnoCampus i tindrà una superfície de quasi 700 m2 , separats en tres ambients diferenciats.
La zona  d’activitat empresarial tindrà espais d’oficina i de reunió modulars per adaptar-se a les necessitats de les empreses incubades.
La zona d’activitat divulgativa i social es destinarà a accions expositives, de capacitació i divulgació.
Finalment, la zona 3D tech lab per a la fabricació serà l’espai on s’instal·larà l’equipament de primer nivell per a la impressió 3D, així com la resta d’equips necessaris per al disseny, la impressió, el tall i la neteja de les peces.

La ubicació  de l’equipament dins del parc  afavoreix la generació de sinèrgies entre Thinkin 3D i la resta d’iniciatives de l’ecosistema del TecnoCampus.

 

Redacció
Imatge i font: TecnoCampus

Deixa un comentari