Publicat el 29/09/2020

L’Ajuntament vol que serveixi per lluitar contra l’ocupació il·legal d’habitatges

El govern municipal de JxCat i el PSC a Premià de Mar (Maresme) han tirat endavant una moció per endurir les normes per poder-se empadronar al municipi.
L’Ajuntament demanarà ara el títol de propietat del domicili o el contracte de lloguer. L’exigència vol esdevenir una “eina per fer front a les situacions d’ocupació il·legal d’habitatges”.
La mesura és una iniciativa de la Coordinadora d’Associacions de Veïns de Premià de Mar que el govern municipal ha fet seva. La mesura, no exempta de polèmica, ha rebut ja algunes crítiques. Amnistia Internacional recorda al consistori que el padró és “la porta d’accés a drets econòmics, socials i culturals, com el dret a la salut o a l’habitatge” i lamenta que l’administració hi posi obstacles.
Segons el consistori, però, el fet que fins ara no es demanés aquesta documentació per fer la inscripció al padró generava un “efecte crida per a possibles okupes”. Pel que fa a les crítiques, el consistori respon que la nova norma “ja regula l’obligació d’empadronament en situacions de vulnerabilitat”.

ACN Premià de Mar

 

Deixa un comentari