Publicat el 16/09/2015

El Servei Municipal d’Ocupació i Promoció Econòmica (SMOPE) de l’Ajuntament de Premià de Dalt ha engegat el programa Dinamitza’t amb l’objectiu d’ajudar les persones d’aquesta població a millorar les seves possibilitats d’accedir al mercat de treball i facilitar-los el camí per assolir els seus objectius professionals.
Aquest programa també vol oferir un suport a les organitzacions i empreses que necessitin incorporar professionals amb un capital competencial que aporti valor a la seva activitat i contribueixin a millorar  la seva competitivitat.
Aquesta edició del programa està concebuda com una prova pilot que permeti comprovar els resultats d’aplicar diferents elements innovadors en l’àmbit de l’ocupabilitat.
És la primera vegada que l’Ajuntament dóna suport expressament a aquells professionals que tenen un nivell mig o alt de coneixements i capacitats que els fan aptes per accedir a sectors i activitats econòmiques que es consideren en creixement o emergents.
També aporta un nou enfocament del concepte tradicional de “pràctiques en l’ empresa”,  introduint el concepte d’Intraemprenedoria, un fenomen  generalitzat a molts indrets del mon però molt poc conegut i aplicat al nostre país.
El tercer element innovador és la voluntat d’ajudar a aquelles organitzacions que tinguin uns valors i comportaments que provoquen un impacte positiu al seu entorn.
Durant tres mesos els participants aprendran a identificar les tendències de futur i convertir-les en oportunitats professionals, adquiriran un mètode i unes eines per descobrir les seves competències professionals i diferents  tècniques i canals per accedir i desenvolupar-se en mercat laboral.
Posteriorment, posaran en pràctica tots aquests coneixements i executaran el seu pla de millora competencial en una empresa o organització del seu interès. Serà en el marc d’aquestes pràctiques que  també podran convertir les seves idees en un projecte que aporti valor o millori algun aspecte de la mateixa organització. 
Durant el mes de setembre es realitzarà el procés de selecció de les persones candidates i a principis d’octubre s’iniciarà el programa, que tindrà una durada de tres mesos.

Deixa un comentari