Publicat el 09/02/2018

L’Hospital Germans Trias comptarà amb nou dispositiu d’atenció d’urgències psiquiàtriques i una nova àrea d’hospitalització psiquiàtrica

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha participat avui a l’acte d’inauguració de les noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d’hospitalització per a adults que requereixen atenció en salut mental i addiccions a l’Hospital Germans Trias per part del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira. La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults al Barcelonès Nord i el Baix Maresme que donarà cobertura a un total de 322.488 persones, i que entrarà en funcionament el proper dilluns dia 12 de febrer.
La nova unitat ha implicat arranjaments importants per poder adaptar els espais a les necessitats dels pacients psiquiàtrics. L’hospitalització psiquiàtrica dels pacients d’aquest territori en fase aguda de la malaltia serà compartida entre el CAEM (Centre Dr. Emili Mira) i l’Hospital Germans Trias.

La Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults permetrà oferir una atenció hospitalària integral als pacients que presenten una possible patologia psiquiàtrica aguda. Alhora, també es disminueix l’estigma associat als problemes de salut mental, ja que s’atendrà aquests pacients en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de problemes de salut. Aquest servei permetrà disminuir els reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de l’atenció rebuda.

La creació de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults, amb el treball col·laboratiu i la suma de l’expertesa dels professionals de l’Hospital Germans Trias (Institut Català de la Salut) i el CAEM (Parc de Salut  Mar), permetrà cobrir tota la cartera de serveis del pacient psiquiàtric hospitalitzat del Barcelonès Nord i el Baix Maresme. Aquesta unitat disposarà d’un servei d’urgències i una unitat d’aguts de 14 llits. Per fer-ho possible, el Departament de Salut hi destinarà 3M€ anuals.
Per a l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, es tracta “d’un gran dia per a Badalona perquè s’incorpora unes millores importantíssimes en el servei d’urgències als pacients amb necessitats de salut mental i també per als malalts d’oncologia que seran referència en el sistema sanitari del conjunt del país”. L’alcaldessa ha afegit que “és un orgull per a Badalona acollir en aquest espai hospitalari tants investigadors i professionals que busquen ajudar als pacients a millorar la seva salut, des d’una visió humana, propera i vinculada al benestar de les persones”.

Els nous espais de l‘ICO i la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica
L’alcaldessa i el director del CatSalut també han visitat els nous espais de l‘Institut Català d’Oncologia (ICO) a l’Hospital Germans Trias. A la tercera planta es troba la Unitat d’Atenció Continuada Oncològica (UACO), una experiència que està en funcionament des del novembre passat i que s’emmarca en el Pla nacional d’urgències de Catalunya (PLANUC) amb l’objectiu d’oferir una atenció continuada especialitzada i d’alta qualitat a pacients oncològics, evitant que hagin d’acudir sempre a les urgències hospitalàries.
A la quarta planta de l’edifici s’ha realitzat també una reforma integral, amb una inversió corresponent a les obres d’1.684.925 euros. Aquesta planta té una superfície de 1.250 m², dels quals 250 m2 corresponen a espais comuns de les dues entitats: uns 200 m² són per a l’Hospital de Dia de trastorns de la conducta alimentària (TCA), gestionat per l’ICS, i uns 800 m² són per a diferents espais de l’ICO.

 

 

Deixa un comentari