Publicat el 12/09/2020

La Taula pretén millorar la distribució, la unificació dels criteris per a la cistella de productes que es distribueixen i la informatització del sistema

El passat dijous es va constituïr la Taula d’Aliments de Badalona. Tretze entitats i el regidor de l’Àmbit de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, han signat l’acta de constitució i els objectius de la primera Taula d’Aliments de Badalona. La Taula pretén millorar la distribució d’alimentació per a les persones i les famílies de Badalona en situació de vulnerabilitat, la unificació dels criteris per a la cistella de productes que es distribueixen i la informatització del sistema.
La Taula d’Aliments de Badalona, impulsada per l’Ajuntament, pretén garantir l’accés a l’alimentació als veïns de Badalona mitjançant un model participatiu on hi siguin representades totes les entitats que participen en l’entrega d’aliments a les persones que els Serveis Socials de l’Ajuntament han valorat prèviament i reuneixen les condicions per trobar-se en situació de vulnerabilitat.

Els objectius de la Taula d’Aliments de Badalona són:
• Organitzar i homogeneïtzar l’entrega d’aliments a tota la ciutat
• Unificar els aliments que s’entreguen fent una “cistella única” per tota la ciutat. Es garanteix que tots els veïns de Badalona reben exactament el mateix lot d’aliments.
• Unificar i organitzar les derivacions de les persones ateses pels serveis socials i dels aliments lliurats a través d’un sistema informàtic compartit. Es tracta d’un programa informàtic creat amb aquest objectiu específic i que optimitza la gestió del repartiment alimentari.
• Optimitzar l’aprofitament d’aliments dels diferents proveïdors.
• Optimitzar el magatzem i la distribució d’aliments a les entitats repartidores. En aquest sentit hi ha la diversificació de les entitats repartidores/distribuïdores per apropar el repartiment als ciutadans.
• Fomentar un model participatiu en la distribució d’aliments.
• Planificar i preveure les necessitats alimentàries no cobertes, amb partides municipals.
• Participar en els grups de treballs que es concretin en la Taula d’Aliments.
• Avaluació del model de distribució dels aliments.

Les entitats constituents de la Taula d’Aliments de Badalona són:
Gorg-Mar – ADRA – Església Sant Sebastià de Pomar – Església Nostra Senyora del Roser – Parròquia Sant Francesc, Santa Clara i Sant Crist – Quart Món Pares Carmelites – Parròquia Santa Maria – Parròquia Sant Francesc d’Assis – Parròquia Sant Josep – Parròquia Sant Joan Baptista – Parròquia Montserrat – Càritas – Església Evangèlica Cristiana.

Garantir l’accés a l’alimentació a les persones que ho necessitin
El regidor de l’Àmbit de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, ha manifestat que “l’Ajuntament de Badalona vol garantir l’accés als aliments a totes les persones i les famílies més vulnerables i cobrir aquesta necessitat tan bàsica”, per aquest motiu, afegeix el regidor, “aquest Govern de l’alcalde Xavier Garcia Albiol aposta per fer-ho amb la feina de valoració dels serveis socials municipals i amb la col·laboració de la Taula d’Aliments amb tota la representació de les entitats solidàries i les parròquies de Badalona”.

L’acte de signatura de constitució de la Taula d’Aliments ha tingut lloc a la sala de premsa de l’edifici el Viver de Badalona per les entitats i parròquies constituents i també ha comptat amb l’assistència d’una representació de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB).
La Taula d’Aliments de Badalona està oberta a la participació d’altres entitats que estiguin també compromeses amb els seus objectius i en vulguin formar part.

 

Deixa un comentari