Publicat el 11/01/2019

Avui dia sabem que el paper que juguen els animals en la vida dels infants i adolescents amb els quals conviuen és molt important, ja que influeixen en la seva manera de veure el món i els ajuden a generar sentiments de pertinença i seguretat.

Segons ha pogut saber l’agència de notícies Europa Press, els grups parlamentaris PSOE, Unidos Podemos i Ciutadans, amb el suport d’Esquerra Republicana (ERC) i Compromís, han registrat al Congrés una proposició no de llei en què demanen al Govern que inclogui l’empatia i el respecte als animals al currículum escolar.

Les formacions assenyalen en el text, recollit per aquest mitjà, que hi ha «múltiples estudis científics» que demostren l’estreta relació que existeix entre la violència que s’exerceix contra els animals i la violència interpersonal. Per als grups parlamentaris signants, educar en sensibilitat i empatia cap als animals aconsegueix que aquestes qualitats es transmetin als companys, i per tant que es redueixin o desapareguin aquests problemes d’agressivitat i agitació a l’aula.

Segons un treball elaborat per l’Associació Parlamentària en Defensa dels Animals (APDDA), fruit de les reunions d’un grup de treball creat expressament per tractar aquest tema, «una eina essencial per desenvolupar habilitats i valors inter i intrapersonals i valors ètics entre els joves és la utilització pedagògica de la biofília, que es defineix com el vincle emocional innat en els humans cap als altres éssers vius». El document també assenyala que el vincle entre humans i animals ha estat especialment valorat per al desenvolupament d’habilitats personals i socials, com a factor de detecció en problemàtiques de conductes dissocials.

Redacció La Clau
Font: www.europapress.es

Deixa un comentari