Publicat el 24/02/2014

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va participar en el programa ´El Punt al Dia´ que la Xarxa de Televisions Locals ha dedicat a parlar de l´aplicació i incidència a Catalunya de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l´Administració Local (LRSAL). Martínez hi va criticat aquesta llei perquè no té en compte la realitat de l´administració local catalana i tampoc no va acompanyada d´una reforma en el finançament local.
El president del CCM va compartir plató amb els presidents del Tarragonès, Frederic Adam i de l´Alt Penedès, Francesc Olivella. Tots tres van coincidir a posar sobre la taula les incògnites que a hores d´ara planteja la llei aprovada pel Congrés, així com les incoherències de fons que es detecten en el nou text legal. Alhora, els presidents comarcals van defensar que els problemes d´endeutament de l´administració no provenen del món local, sinó de la pròpia estructura estatal i van qüestionar que la LRSAL serveixi per estalviar. El president del CCM va assegurar, també, que la nova Llei no resol l´autèntic problema de fons del món local que és el del finançament. A més, a tot això s´afegeix que a hores d´ara hi ha serveis que no se sap exactament quina administració els haurà de prestar.
Precisament, un altre polític que ha avisat dels efectes d’aquesta Llei ha estat el president de l’Associació Catalana de Municipis i del Consell de Governs Locals i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch. En concret, ha alertat que pot comportar l’acomiadament de 30.000 persones, segons xifren els sindicats. Buch va explicar que, si la llei pren competències als ajuntaments, no es podran mantenir tots els llocs de treball perquè no es podrà pagar el sou a unes persones per una feina que han hagut de deixar de fer perquè hi ha una llei que ho impedeix.
Buch –segons va informar Mataró Ràdio– va fer aquestes declaracions en una entrevista a la Xarxa de Comunicació Local, durant la qual també va explicar que la Generalitat, les associacions de municipis i els ajuntaments treballen plegats per trobar buits legals a la Llei de Governs Locals espanyola. “No hem d’infringir la llei, però sí mirar quina interpretació en fem”, va dir Buch.

Deixa un comentari