Publicat el 28/07/2017

El jurat popular i la comissió tècnica que ha atorgat els premis ressalten que ha estat “l’edició més espectacular de fa temps”

Amb 8.625 vots, la pirotècnica Hermanos Ferrández ha guanyat del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes (Selva).
La companyia murciana ja es va imposar l’any passat i aquest 2017 ha repetit victòria. Els 8 membres de la comissió tècnica i els 50 del jurat popular li han atorgat el primer premi per haver fet el millor espectacle de les cinc nits del certamen.
La comissió i el jurat han coincidit en assenyalar que l’edició d’aquest any ha destacat pel seu nivell, una situació que els ha fet “molt difícil” la tria. Els guanyadors reben 6.000 euros de premi i tres contractes més, un d’ells per tornar l’any que ve a aquest esdeveniment.

L’espectacle que es va poder veure aquest dilluns al Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes s’ha emportat el primer premi de l’esdeveniment. Els seus creadors eren de la pirotècnica murciana Hermanos Ferrández, que ja van guanyar en l’edició de l’any passat. S’han imposat per un total de 8.625 vots emesos per la Comissió Tècnica i el Jurat Popular.
En segon lloc hi ha quedat la pirotècnia madrilenya Vulcano, que va actuar dissabte i que ha tingut 8.117 vots. El tercer lloc ha estat per l’espectacle de diumenge (pirotècnia Tomàs), el quart pel castell del dimecres (pirotècnia Pablo) i l’últim classificat va ser el que es va poder veure dimarts (pirotècnia Sarl Régie Fête).

La lectura del veredicte del premi s’ha fet en aquesta ocasió al teatre del municipi i no a la sala de plens com era habitual. L’objectiu, segons el consistori, era donar més emoció i espectacle a la decisió final. Un cop s’ha conegut el resultat, ha estat el president de la comissió tècnica, Quim Torrecilla, l’encarregat de fer la trucada per informar al responsable de la companyia murciana de que havien guanyat el premi.
A banda del reconeixement com a primer classificat al concurs de Blanes, es reben 6.000 euros de premi i la previsió de tres contractes de feina: un per tancar les Fires de Sant Narcís a Girona, l’altre per tancar la Festa Major de Lloret de Mar i el tercer per tornar a repetir en el concurs de Blanes de l’any que ve. El 2018, l’empresa Hermanos Ferrández pot aspirar a assolir un tercer triomf consecutiu.

Qui va estrenar aquest any el Concurs Internacional de Focs d’Artifici va ser la Pirotècnia Vulcano. Per quedar en segon lloc ha rebut 2.000 euros de premi.

La deliberació dels vuit membres de la comissió tècnica i dels 50 del jurat popular no ha estat fàcil, segons han admès ells mateixos. Han coincidit a assenyalar aquesta edició, la número 47, com la que ha tingut més nivell dels últims anys.

ACN Blanes
Foto: Moment del recompte de vots en l’acte d’entrega dels premis del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes aquest 27 de juliol del 201

Deixa un comentari