Publicat el 24/04/2019

El govern municipal ha fet arribar una carta al ministre José Luis Ábalos en què demana un “estudi en profunditat” de les platges d’aquesta comarca

L’Ajuntament de Pineda de Mar exigeix al ministeri de Foment que realitzi un estudi en profunditat de les platges del litoral maresmenc per buscar “solucions més estables i efectives per minvar els efectes de les llevantades”.
L’executiu local ha fet arribar una carta al ministre José Luis Ábalos per transmetre-li la seva preocupació i alertar-lo sobre “una problemàtica recurrent que afecta de manera repetida a diversos municipis de la costa catalana”.
La petició arriba després del darrer temporal que va tenir lloc durant la Setmana Santa i que va endur-se metres de platja d’aquest municipi. La llevantada també va causar danys en el passeig marítim de la població.

Pineda de Mar assegura que posar sorra a les platges cada cop que es produeix una llevantada no és una “solució definitiva” i demana a Foment que dugui a terme “un estudi en profunditat de la zona” que permeti determinar “per què algunes platges pateixen més i d’altres menys”. Tot plegat amb la voluntat de minvar els efectes dels temporals a la costa del Maresme.
La llevantada que ha patit aquesta zona durant aquesta Setmana Santa ha deixat algunes destrosses al passeig marítim i s’ha endut diversos metres de platja. Amb tot, aquests desperfectes no són comparables als que va causar el temporal de fa dos anys. En aquella ocasió la força de les onades no només van engolir les platges, sinó que va arribar a destruir un bon tram de carril bici entre la Riera de Pineda i la Platja dels Pescadors.

ACN Pineda de Mar

 

Deixa un comentari