Publicat el 20/06/2017

L’artista mataroní inaugura l’exposició de l’estiu

Perecoll ha tornat a Vilassar de Mar per quedar-s’hi bona part de l’estiu. L’artista mataroní ha estat aquest diumenge al Museu Monjo per inaugurar, en persona, l’exposició ‘Negre + Natura’. Ha aprofitat l’ocasió per explicar als primers visitants que va començar a treballar amb el color negre perquè va néixer en una època molt fosca, l’època del franquisme. Perecoll ha recordat que la seva generació tenia vivències molt grises: “Les fotos eren negres, la ràdio i la tele també… i al final això es converteix en una posició”.

L’alcalde Damià Del Clot s’ha mostrat orgullós que diferents artistes es fixin en el municipi: “Vilassar de Mar és una població que té moltes virtuts, una d’elles és que sempre ha esdevingut un indret on pintors i artistes han vingut a inspirar-se. Tenim la sort de tenir el mar, la muntanya, diferents cromatismes i aromes de flor i de planta… i la llum del sol que impacta tant nítidament”. La regidora de cultura, Esther López, ha dit que, per a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, és una “satisfacció” poder acollir l’obra de Perecoll al Museu Monjo.
Els qui tampoc s’han volgut perdre aquesta inauguració han estat el crític d’art Francesc Miralles i els artistes Pere Màrtir  i Joan Poch. A més, també hi ha estat el regidor de cultura de Mataró, Joaquim Fernández.

L’exposició Negre + Natura
‘Negre + Natura’ són pintures de paisatges suggerits i arbres del Montseny, on el polifacètic artista i pintor del color negre ens mostra el seu propi imaginari ple de possibilitats, de matisos i de llum.

Respecte al seu maridatge amb el negre, Perecoll diu: “L’estudi d’aquest color m’ha portat per camins inimaginables. Camins dificultosos i engrescadors. M’ha dut al mar, als arbres, als paisatges, als retrats, a les figures, als guerrers, fins i tot, m’ha dut a passejar pel Barroc”.

El seu maridatge amb el negre té un recorregut de 42 anys. Les darreres exposicions on ha presentat el ‘Negre sobre negre’ han estat a la Galeria Cast Iron de Nova York, a la Pia Almoina de Barcelona i a la sala Joan Miró de Madrid i ’30 anys de Negre’ a la Fundació Iluro de Mataró i a Wiesbaden i Frankfurt, a Alemanya.

La mostra ‘Negre + Natura’ es podrà visitar fins el proper 30 de juliol. Els horaris de l’exposició són de dimarts a divendres, de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h.

Deixa un comentari