Publicat el 03/05/2017

El cap del grup, Quim Fernàndez, assenyala la importància d’aquest projecte per a reactivar el centre històric i l’activitat comercial del centre de la ciutat

A iniciativa del grup municipal de CIU-Mataró, el Grup Parlamentari del PDeCAT al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’Estat per tal d’incloure-hi una partida de dos milions d’euros per a la reforma de la Plaça Gran. Es tracta d’un projecte de gran importància per a la ciutat, tal i com assenyala el cap del grup municipal, Quim Fernàndez: “La rehabilitació de la Plaça Gran servirà per reactivar el Casc Antic perquè faci de motor de l’activitat comercial del centre de la ciutat”, afirma. La Plaça Gran és l’epicentre del Pla d’Impuls del Centre Històric que impulsa el govern de Mataró.

El projecte contempla la rehabilitació integral de l’edifici modernista del mercat de la plaça Gran, obra dels arquitectes Emili Cabanyes i Josep Puig i Cadafalch. L’objectiu és adaptar l’edifici, que avui acull 12 parades, a possibles nous usos gastronòmics.
La Plaça Gran constitueix un important nucli comercial del Centre Històric de la ciutat. Amb l’edifici del Rengle com a element diferencial i punt de referència, la plaça compta amb un mercat fix, un mercat de venda no sedentària de fruita i verdura, i una àmplia oferta comercial, principalment alimentària.
“Per les característiques històriques, arquitectòniques i patrimonials d’aquest entorn, sumades a la seva oferta comercial, creiem que la Plaça Gran és un dels espais amb més possibilitats d’atracció de visitants de Mataró i per això creiem que s’ha de potenciar amb aquest projecte de reforma”, diu Fernàndez.

Per altra banda, també es vol realitzar una reorganització de l’espai públic de la plaça, per tal  incrementar-ne l’interès comercial, turístic i patrimonial i millorar la seva accessibilitat. En concret, es preveu substituir el paviment de la plaça, col·locar-hi un nou mobiliari, ordenar les parades de marxants, modernitzar les seves estructures i aconseguir una imatge homogènia.
La intervenció integral a la plaça Gran també inclourà un estudi arqueològic de les restes romanes que hi ha al subsòl de la plaça, així com prospeccions geofísiques per confirmar l’existència d’un espai soterrat d’enormes dimensions, amb voltes i columnes del que es té referència des de l’any 1935.

Deixa un comentari