Publicat el 15/04/2022

Els pastissers adherits a la campanya ‘Mona per la pau’ donaran 1€ a World Central Kitchen per cada mona venuda aquesta Setmana Santa

 

 

 

El Gremi de Pastisseria de Barcelona, el de Girona i el Tarragona s’han aliat amb el xef José Andrés i la seva fundació World Central Kitchen per ajudar els refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra cap a països veïns.
Els tres gremis han creat la campanya ‘Mona per la pau’ i cada pastisser que s’hi adhereixi donarà 1€ per cada mona venuda a l’ong.

Els agremiats que participin en aquesta iniciativa ho indicaran en el seu establiment i també en les bases dels seus pastissos. Després de Setmana Santa, cada participant ingressarà directament la seva donació a la fundació World Central Kitchen, que recull aportacions de particulars i col·lectius de tot el món.
Per al president del Gremi de Barcelona, el pastisser Elies Miró (Castellterçol), “no podíem restar impassibles davant una tragedia humanitària com aquesta. Com altres sectors, hem decidit posar el nostre gra de sorra per alleugerir el patiment dels milers de refugiats. Donar suport a la tasca increïble que fa José Andrés ens ha semblat la millor manera d’ajudar.” World Central Kitchen, dedicada al proveïment de menjar a tot el món després de catàstrofes naturals o conflictes, treballa des de fa setmanes a la frontera d’Ucraïna i Polònia.
En menys d’un mes, ha servit fins a un milió de plats en 330 punts de distribució tant a l’interior del país com a les zones frontereres.

L’ong va ser fundada l’any 2010 pel xef José Andrés per a respondre a l’escassetat d’aliments a Haití després del terratrèmol que va devastar l’illa. Des de llavors, ha treballat a països com Nicaragua, Filipines, Puerto Rico o l’estat espanyol, on va respondre a les emergències provocades pel Covid o per l’erupció del volcà de La Palma.

 

Redacció
Imqatge i Font: Gremi de Pastissers

Deixa un comentari