Publicat el 24/02/2016

El Parc del Montnegre i el Corredor ofereix, des del mes de març fins al desembre, 28 passejades guiades en cap de setmana a través de les quals conèixer el valuós patrimoni natural i cultural
d´aquest espai singular. Adreçades al públic general i familiar, no és necessari fer inscripció prèvia.

Les 28 passejades de cap de setmana pel Parc del Montnegre i el Corredor tenen l´objectiu
d´ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural i descobrir indrets singulars dels municipis del seu àmbit: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra. En aquesta edició, una de les passejades programades discorre pel municipi veí de Sant Andreu de Llavaneres.
La majoria dels itineraris, amb una durada d´entre tres i quatre hores, estan guiats per un expert coneixedor del territori que ajudarà els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir racons amagats del parc i els seus municipis.

Entre les 28 sortides, n´hi ha per conèixer localitzacions i espais esplèndids com la riera de Pineda, el castell de Palafolls, el paratge de Dones d´aigua al pla de Forcs, les Cinc Sènies de Mataró, els cirerers florits al Montnegre… i d´altres que ens descobreixen la gestió forestal antiga i moderna a Tordera, la vida rural a Vallgorguina, una matinal d´ocells a la Vallalta, les plantes remeieres a Arenys de Munt, el seguiment de les papallones a Dosrius o la nit de ratpenats a Sant Celoni. A la llista de propostes, no podia faltar-hi una nit d´estels a Vallgorguina.

Informació general
Preu per sortida: adults, 3 euros; menors, entre sis i dotze anys, 2 euros. 10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals. 
Les passejades que coincideixin amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs tindran caràcter gratuït.
Requisits:
Cal dur calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua.
Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, s’anul·larà la sortida.
No cal inscripció prèvia.

Més informació
Oficina del Parc del Montnegre i el Corredor
Tel. 934 727 670 i 938 679 452 – p.montnegre@diba.cat
http://parcs.diba.cat/documents/75109/15894269/p05d073.pdf/c49e5e76-6349-4197-afbb-63561190ae36

Deixa un comentari