Publicat el 08/06/2022

Les mesures s’emmarquen en el Pla de mobilitat del Parc de reduir l’efecte del trànsit al medi natural i afavorir la regeneració i conservació d’alguns sectors molt degradats

 

 

 

A partir d’aquest dimecres, 15 de juny, el Parc de la Serralada Litoral tancarà l’accés al trànsit motoritzat d’algunes pistes secundàries i altres camins de l’interior de l’espai natural, concretament als municipis de Premià de Dalt i Teià.

Concretament, es tanquen onze accessos des de Premià de Dalt i un des de Teià que pugen a la pista Carenera, que no afecten l’accés al parc des d’aquests municipis ja que existeixen altres camins consolidats que garanteixen les condicions de seguretat i conservació necessàries per a la circulació motoritzada. L’avís dels tancaments s’ha anat anunciant als veïns des del passat mes de febrer.

En el cas de Premià de Dalt, aquesta ordenació respon a la necessitat urgent de preservar l’entorn forestal adjacent al municipi, ja que l’extensa trama de pistes secundàries -moltes d’elles poc transitables- afavoreix la degradació del medi i la correlativa pèrdua d’hàbitats. La pista que quedarà oberta està entre el restaurant Catalans i el Parc de la Cadira del Bisbe. Els propietaris i vehicles autoritzats podran demanar la clau a l’Ajuntament per poder obrir els cadenats i accedir als camins restringits.

La mesura s’integra en el Pla de Mobilitat que s’ha dissenyat de forma consensuada amb els ajuntaments consorciats i amb els veïns i propietaris afectats, davant el fet que l’extensa xarxa viària del Parc de la Serralada Litoral i la seva proximitat a grans nuclis de població fa especialment important l’ordenació del seu ús per part dels vehicles motoritzats.

Entre d’altres, les pistes lliures de vehicles estacionats als marges, garantiran l’accés als vehicles d’emergència. Així mateix, l’exclusió al trànsit motoritzat, permetrà la regeneració del medi i la millora de l’hàbitat per a espècies de flora i fauna del territori.

El Parc ha previst, per valorar la iniciativa, fer una enquesta per conèixer l’opinió de veïns i visitants sobre el tancament https://forms.gle/7exPGwUfXi2v7Yo6A

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

 

Deixa un comentari