Publicat el 03/12/2020

Homenatge en  reconeixement a la seva tasca encomiable i, de manera molt especial, a la seva ajuda a les persones amb discapacitat en aquests  temps tan difícils

Serà aquest divendres 4 de desembre a partir de les 10.30 h  a l’Edifici ONCE, on Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya lliuraran una placa a Joaquim Artal, de L’Hospitalet de Llobregat, en representació de tots els voluntaris de Barcelona, Lleida i Girona.
També hi seran presents Anaïs García, cap de la Unitat d’Autonomia Personal i Accés a la informació, i Ana Zanfaño, coordinadora de voluntaris.
A la mateixa hora, a Reus, Arantxa Vallespi, directora de l’agència de l’ONCE a Reus i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya entregaran també una placa de reconeixement a Antonio Marín, en representació de la labor de tots els voluntaris de les comarques de Tarragona.
A les 11.00 h,  a través del canal de YouTube de la ONCE (https://www.youtube.com/watch?v=OnxcYRELPF4&feature=youtu.be), Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, se sumarà la celebració per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, al qual l’ONCE dedica 5,5 milions de cupons.

L’ONCE Catalunya, amb l’actuació dels Serveis Socials i la tasca dels seus 349 voluntaris i voluntàries, ha portat a terme un pla d’atenció a les persones cegues i amb discapacitat, especialment a la gent gran que viu sola i amb major risc d’exclusió social.
D’aquesta forma va brindar ajuda per a fer la compra (productes bàsics d’alimentació i farmàcia), manteniment de rutines d’exercici físic i acompanyament telefònic per a alleugerir l’estrès i la solitud. I va cobrir necessitats d’usuaris i usuàries d’entitats del moviment associatiu amb les quals col·labora. En definitiva, va oferir una xarxa de suport a la persona per mantenir el seu nivell d’independència i benestar emocional.

Voluntaris de la Il·lusió
El Servei de Voluntariat de l’ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l’ajuda solidària d’altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món “sense barreres” ple de possibilitats.
El servei de voluntariat es pot sol·licitar per a activitats diàries i quotidianes com ara desplaçaments, fer gestions, anar a consultes, visitar museus, practicar esport, llegir la correspondència, etc.
Per fer-te voluntari o voluntària has de ser major d’edat, tenir ganes d’ajudar altres persones que necessiten el teu suport i disposar d’una mica de temps lliure. Encara que tinguis alguna discapacitat, trobarem junts oportunitats que s’ajustin a les teves capacitats i habilitats personals.

Els programes que es desenvolupen des de l’ONCE són:
– Acompanyament.
Ajuda en desplaçaments per assistir als serveis que presta l’ONCE, per visitar familiars, per anar a consultes mèdiques…
– Acompanyament a domicili o hospitals; suport en la supervisió de gossos pigall en activitats d’exercici físic i esbarjo; acompanyament telefònic als més allunyats geogràficament o a les persones en situació de solitud.
Accés a la informació. Lectura de documents, textos manuscrits, emplenament d’impresos, suport en la utilització d’eines informàtiques (ordinadors, mòbils, tauletes…
– Esportiu. Guia per practicar qualsevol esport.
– Cultural i recreatiu. Visites a museus, concerts o teatres o al parc d’atraccions amb els seus fills… per exemple.

A més, a través del voluntariat internacional l’ONCE es dona suport a persones amb dificultats en altres llocs del món.

 

Deixa un comentari