Publicat el 17/06/2016

 

El programa de la dotzena edició del Festival d´Estiu creix en número d’espectacles i amplia la varietat d’escenaris i propostes. Són un total de 14 esdeveniments: nou actuacions musicals i cinc activitats adreçades al públic familiar. Fa dos anys va ser el restaurant Els Garrofers, l’any passat el celler Bouquet d’Alella i enguany s’ha afegit al Festival l’oferta del celler Alta Alella-Cava Privat.

Les actuacions programades per l’Ajuntament arrenquen l’1 de juliol amb la Polifònica Joia, que en aquesta ocasió actuarà acompanyada d’un grup d’alumnes de l’Escola de Dansa d’Alella, al Jardí de les Estàtues de Cal Marquès. L’endemà, el 2 de juliol en el mateix escenari, la cantant Mónica Green presenta l’espectacle més ambiciós de la seva carrera, recolzada per una selecció d’instrumentistes i veus que conformen una de les millors bandes de música negra del moment. Una altra veu femenina, la de Núria Graham, serà la protagonista del concert gratuït que es farà el 16 de juliol al Parc de Can Sors.

Després de set anys de trajectòria, el projecte de Músics en Residència es manté com a l’element diferencial dels Festival d’Estiu d’Alella dintre de tota l’oferta de festival musicals que s’ofereix durant l’estiu arreu de Catalunya. Enguany s’ha convidat a 19 intèrprets, 9 d’ells “júniors”, que estaran una setmana a Alella preparant els dos concerts que oferiran el 21 i 23 de juliol a l’Església d’Alella. Músics en Residència dedicarà part dels concerts a retre homenatge al compositor Enric Granados, en el centenari de la seva mort. 

Iniciatives musicals privades dins el festival
Amb la voluntat d’obrir-se a d’altres iniciatives musicals privades del municipi, el Festival ha anat ampliant des de fa tres anys la seva oferta amb la incorporació d’activitats promogudes per promotors privats. 

Les veus femenines marquen de nou la proposta musical de Bouquet d’Alella. Maria Rodès i Lu Rois actuaran a la Masia de Can Boquet el 9 de juliol. L’espectacle estarà acompanyat d’una proposta gastronòmica d’arrel tradicional, amb la col·laboració del restaurant El Nou Antigó. El concert anirà precedit de l’espectacle familiar Osset meu & the soundbox, a càrrec de Bruc Brothers Company.

Alta Alella-Cava Privat s’estrena en el Festival amb uns convidats molt especials. El grup Gossos farà parada al celler alellenc en la seva gira de celebració dels seus 22 anys als escenaris “Ja en són 22 i en volem tocar 22 per a 222 a les 22”. És un dels 22 concerts de la gira, serà el 15 de juliol a les 22h i l’objectiu és reunir 222 persones.

El conte teatralitzat El raïm inquiet d’Elisenda Guiu és l’aposta familiar d’Alta Alella. Serà el 3 de juliol a les 11h.

El festival Saborasons del restaurant Els Garrofers presenta una nova sessió del Banquet de les Paraules, en el qual es fusionen música, poesia i gastronomia, amb Roqui Albero i Ana Sanahuja, i el maridatge gastronòmic de Gonzalo Rivière. La cita és el 24 de juliol a les 19.30h.

El mateix escenari ofereix enguany dues propostes per al públic familiar: l’espectacle musical infantil Jaimaikids, amb Check One i Don Chavito, que es farà el 22 de juliol a les 19h i l’espectacle de titelles Blau Marí, de la companyia Pinotxo en Bicicleta, programat per al 23 de juliol a les 19h.

 El petit festival

Amb l’objectiu d’obrir el Festival a un públic familiar, el programa incorpora diverses activitats pensades per als més petits. Cadascun dels promotors privats, i també Músics en Residència, han programat un espectacle adreçat al públic familiar en horari de tarda

Deixa un comentari