Publicat el 14/02/2020

Per motius de seguretat es retirarà l’estructura de formigó de la plataforma final del pont del Petroli

Tècnics de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), amb l’ajut d’un dron, han fet  una batimetria per mesurar la fondària del fons marí entorn d’aquesta estructura.
L’Ajuntament vol reobrir parcialment a la ciutadania la passera del pont del Petroli tan aviat com les condicions de seguretat permetin la seva accessibilitat. Per aquest motiu començarà les obres de retirada de l’estructura de formigó de la plataforma de 80 m2 de superfície situada al final del pont del Petroli. L’objectiu és evitar possibles despreniments de l’estructura que va quedat separada de la passera del pont del Petroli pels estralls provocats pel pas del temporal Glòria.
En aquest sentit des del passat 7 de febrer l’Ajuntament ja ha senyalitzat amb boies marítimes un perímetre de seguretat al seu voltant per evitar que s’acostin embarcacions, banyistes, submarinistes i practicants d’esports nàutics.

Les obres de retirada del material es faran aprofitant l’estada d’una pontona que durant els darrers dies ha estat fent treballs de remodelació al dic del Port de Badalona. Les característiques d’aquest vaixell, de gran amplada de mànega i capacitat de càrrega, el fan idoni per aquest tipus de feina.
La regidora de l’Àrea de Medi Ambient, Rosa Trenado, ha manifestat que “estem treballant per habilitar la passera del pont del Petroli tan aviat com sigui possible, una vegada es reuneixin les condicions tècniques que garanteixin en tot moment la seguretat de la ciutadania”.

Anàlisi de batimetria
Tècnics de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) han fet un estudi de batimetria, en el qual han comptat amb el suport tècnic d’un dron marí, per mesurar la fondària dels fons al voltant del pont del Petroli. La UPC i l’Ajuntament tenen un conveni per a la gestió científica dels equipaments tècnics instal·lats a la plataforma del pont de mesura de les onades, els corrents marítims i els moviments de la sorra.
A més d’obtenir informació sobre la profunditat de cada un dels punts mesurats, l’anàlisi completa d’una determinada zona d’estudi amb la batimetria permet obtenir informació detallada sobre la forma i estructura del llit marí, així com de l’estructura geològica i geomorfològica, dades fonamentals a tenir present en estructures com el pont del Petroli que s’endinsa 250 metres al mar i per valorar el moviment de la sorra com a conseqüència del temporal Glòria.

Deixa un comentari