Publicat el 16/07/2022

Es preveu que els treballs de sanejament del talús del passeig comencin durant la tardor.

 

 

 

Durant aquesta temporada d’estiu no es preveu la realització de més treballs per enllestir el nou passeig marítim de Montgat a l’àmbit de la llotja de pescadors. L’Ajuntament ha pres la decisió que les obres no convisquessin amb la temporada de bany i amb un moment d’augment de la mobilitat a l’entorn del passeig i la platja.
La presència de maquinària al litoral i les necessitats del personal d’obres per poder desenvolupar els treballs no es considera compatible amb l’ús lúdic  de les platges i, per seguretat, s’ha decidit posposar les obres a passat l’estiu.

De fet, les obres ja haurien d’estar enllestides, però la troballa de terres impactades al talús del passeig ha endarrerit tot el procés per l’anàlisi de la qualitat del sòl, l’anàlisi de riscos a tercers i la proposta de neteja. Ara l’Agència de residus de Catalunya ha de validar aquests informes.
Tan punt estiguin validats l’Àrea metropolitana de Barcelona (AMB) licitaran els treballs de descontaminació. Així, la previsió és que les obres es reprendran tan punt estigui licitats els treballs de sanejament de les terres impactades.

L’Ajuntament de Montgat ja ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que acceleri la tramitació de la licitació dels treballs de sanejament, per poder accelerar el procés i que en els propers mesos, es puguin continuar els treballs d’urbanització del passeig, la llotja i les noves instal·lacions esportives del Club Marítim per tenir-ho tot enllestit per la propera temporada de platges, tal i com estava previst l’any 2021.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Montgat

 

Deixa un comentari