Publicat el 07/08/2015

La 41a  Festa de la Verema s’avança una setmana i es farà els dies 4, 5 i 6 de setembre de 2015 i no el segon cap de setmana de setembre com és habitual cada any, per no fer-la coincidir amb la Diada de l´Onze de Setembre. Dos dies abans  ja hi haurà activitats: el dia 2 s’inaugura una exposició de càntirs d’Argentona, promoguda pels Trabucaires del Vi a la sala d’entitats de les Antigues Escoles Fabra, i el dia 3 es farà la tallada de raïm a la vinya testimonial de Can Magarola.


El pregó d’un pagès emblemàtic
La Festa de la Verema tindrà com a pregoner un apassionat de la terra i una de les persones que més ha lluitat pel manteniment de la pagesia a Catalunya: Pep Riera. Lluitador i treballador incasable, l’anomenat “guerrer del tractor”, és fundador i ex-coordinador general del sindicat Unió de Pagesos. Actualment és coordinador de Pagesos per la Independència, la branca sectorial de la pagesia de l’Assemblea Nacional Catalana.
El programa recupera la conferència d’una persona especialitzada en el món del vi o la gastronomia, amb Paco Solé Parellada, el propietari de llegendari restaurant 7 Portes de Barcelona. L’acte es farà diumenge 5 de setembre a la tarda a Can Lleonart. La Festa té d’altres nom propis: Rosa Vila, Montse Velasco i Carlos Puñet. Tres grans especialistes del món del vi que impartiran les classes magistrals programades per als dies 8, 9 i 10 de setembre.


Trepitjada de raïm en família
La tallada de raïm familiar s’amplia enguany amb la trepitjada de raïm. La nova activitat s’ha programat per a diumenge 6 de setembre a partir de les 11h. El punt de trobada d’aquesta activitat familiar serà la vinya testimonial de Can Magarola. Allí es tallarà el raïm que després es trepitjarà a la part exterior del celler de la Masia de Can Magarola. La sommelier Rosa Vila, encarregada de dinamitzar l’activitat, ensenyarà els assistents com tallar i trepitjar el raïm i què han de fer perquè el most obtingut es converteixi en vi.


Segona Beca Verema
Amb l’objectiu de fomentar la formació de professionals del vi, l’Ajuntament convoca la segona Beca Verema, edició Paco Solé Parellada, destinada a sufragar el 50% del cost acadèmic del curs 2015-2016 a quatre alumnes de primer o segon curs del Grau Superior de Màrqueting i Publicitat en el Sector Vitivinícola que s’imparteix a l’Institut Alella. Les inscripcions es poden presentar fins al 15 d´octubre.
 
Concurs d’Aparadors
Per encomanar l’esperit de la Festa de la Verema i fer-la més present al poble, l’Ajuntament anima els comerços locals a participar en el Concurs d’Aparadors. Les inscripcions es poden fer del 13 al 30 de juliol des d’aquest enllaç
www.alella.cat/concursaparadors.


La Verema a Can Manyé
La proposta artística de Can Manyé per aquesta Verema és “Paisatge transmèdia”: un projecte de Carlota Castells i Xavi Saucedo que ens proposa repensar la idea de paisatge des de la diversitat de diferents medis com el so, el cinema i disseny gràfic. L’exposició s’inaugura el 3 de setembre a les 20.30h i es podrà visitar fins a l’11 d’octubre.


Inscripcions i venda de tiquets
Les inscripcions per participar a les diferents activitats de la Festa de la Verema —la conferència, les visites als vuit cellers de la DO Alella, les rutes per les masies i per la Vall de Rials o la tallada i trepitjada de raïm familiar— es fan a partir del 26 d’agost a l’Oficina de Turisme. La venda anticipada de tiquets de degustacions de la Mostra Gastronòmica es farà el 3 de setembre, de 10.30 a 14h i de 16 a 17h, i el 4, 5, 6 de setembre, de 10 a 14h, a l´Oficina de Turisme. Els tiquets també es podran adquirir anticipadament a l´estand de l´Ajuntament de l´Hort de la Rectoria, de 18 a 20h, i durant la celebració de la Mostra, de 20 a 23h.
Un cartell amb sis cares
La imatge gràfica és obra de l’estudi de disseny Atipus que va ser el guanyador del concurs convocat per l’Ajuntament. Són sis cartells diferents en els quals destaquen l’enologia, la gastronomia i la cultura popular.
Programa
http://www.alella.cat/ARXIUS/2015/Festes/Llibret_FestaVerema2015.pdf

Deixa un comentari