Publicat el 28/08/2019

Alella s’obre al món del 4 al 14 de setembre per difondre el seu principal actiu: el vi i el territori

Durant deu dies el poble es converteix en un punt de trobada per a totes aquelles persones que volen tastar els vins de la DO Alella i gaudir de les activitats festives i descobrir el paisatge i el patrimoni singular del poble.

El periodista i escriptor Martí Gironell serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa, en una inauguració que, després de la prova superada de l’any passat, s’avança a dijous, 5 de setembre.
L’acte comptarà amb tots els ingredients: la trepitjada de raïm, la presentació de la pubilla i la benedicció del primer most. Seguidament, i com a novetat, la Festa continua amb degustacions de vi DO Alella i food trucks a l’entorn de l’Hort de la Rectoria i amb les havaneres del grup Port Bo i el rom cremat a la Plaça de l’Ajuntament.

A la Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia, que es farà els dies 6, 7 i 8 de setembre, s’unifiquen en un sol tiquet les degustacions de vins, menjar i l’adquisició de la copa (caldrà donar un o dos en funció del que es vulgui consumir) i s’estrena una bossa porta copa per facilitar el trasllat i les degustacions.
Com l’any passat els set cellers i tres vinyaters que participaran a la Mostra tindran l’oportunitat d’exposar les seves millors etiquetes (els vins premium) que es podran tastar a canvi de dos tiquets. Els restaurants anunciaran en el mateix estand els plats preparats per a l’ocasió.
Els vins de la DO Alella també seran protagonistes de les propostes de tapes+vi en la qual participen 14 bars i restaurants del municipi dissabte i diumenge a partir de les 10 del matí.

Entre les activitats festives, destaquen els concerts (orquestres Pensylvania i Europa, DJ Tropical Riots i el grup d’havaneres Port Bo), els correfocs, la sortida dels trabucaires, la trobada de gegants, la ballada de sardanes, la botifarrada popular i un scape room per a tota la família.

Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix una presentació de vins amb la participació de tots els cellers de la DO Alella, un tast de vins per a joves i  tres tastos amb personalitat, dirigits per David SeijasMontse Velasco i Anna Casabona que es faran els dies 9, 10 i 12 de setembre, i per acabar la verema nocturna  del 14 de setembre que tanca el programa d’aquesta edició.

A partir d’ara es podrà navegar millor per la Festa de la Verema, gràcies a l’estrena d’una nova plataforma web. El portal que es va obrir ara fa tres anys, s’ha renovat per fer-lo més atractiu, accessible i adaptat a qualsevol dels suports que s’utilitzin per a la navegació: mòbil, tauleta o ordinador. Tal i com ja es va fer a la pàgina general de l’Ajuntament, la nova pàgina manté l’estructura interna i l’arxiu del domini anterior (www.festaverema.alella.cat), dóna un paper més rellevant a la imatge i es caracteritza per la claredat en la presentació dels elements.
Des de la portada es pot accedir al programa, la informació útil i a les propostes de vi i gastronomia, els tastos de vins i les visites i sortides guiades. A més, té un apartat d’activitats i notícies destacades, i dos més reservats a vídeos i imatges de la festa. Igual que l’agenda cultural (www.alella.cat/cultura), la web de la Festa de la Verema s’inclou en el mateix gestor de la web general, el què permet compartir arxius i racionalitzar els recursos, ja que es poden actualitzar al mateix temps. L’Ajuntament ja treballa en la renovació de la web de turisme.

Deixa un comentari