Publicat el 28/01/2021

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, inicia l’any amb l’exposició “Col·lecció Bassat 1990-1999 (II)”

L’exposició presenta més de 80 obres de 40 artistes de la Col·lecció Bassat. Composta principalment per artistes catalans o residents a Catalunya, també trobem artistes de la resta de l’Estat, especialment rellevants precisament per l´obra creada al llarg dels noranta i, sovint, per tractar-se de representants oficials de l’art espanyol contemporani en mostres de caire internacional, com són: Miquel Barceló, Eduardo Chillida,  Juan Genovés, Luis Gordillo, Antonio Saura o Manolo Valdés.

D’entre la cuarantena d’artistes hi ha dos mataronins: Perecoll i Josep Novellas. Aquest pintor de Matarò és nou dins la Col·lecció Bassat, ja que en Lluís Bassat ha adquirit recentment quatre obres. Tres d’aquestes s’exhibeixen ara a la Nau.
Per primera vegada, es presenta una exposició amb una fusió important de pintura i escultura. Més de 20 obres de les que es mostraran al públic són escultures. Mai abans s’havia presentat un nombre tan elevat d’escultures en una mateixa exposició a la Nau Gaudí, amb l’excepció de la mostra organitzada el 2018, dedicada exclusivament a aquesta disciplina artística.
També cal destacar la significativa representació de dones artistes amb la presència de peces d’Elvira Fustero, Maria Girona, Regina Giménez i Eulàlia Valldosera.

Moltes de les 83 peces que s’exposaran fins al 17 d’octubre han viatjat per Espanya i l’estranger abans d’arribar a la Nau Gaudí, on s’exhibeixen per primera vegada en el marc de la programació d’exposicions de la Col·lecció Bassat que es presenta en ordre cronològic.
Moltes de les obres que es presenten ara a la Nau Gaudí, on la Col·lecció Bassat exhibeix els seus fons en ordre cronològic, han format part d’exposicions de referència organitzades pel Consorci a la resta de l’estat espanyol i a l’estranger.
L’exposició ha estat comissariada per la Núria Poch, directora de la Col·lecció Bassat i del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, i el crític d’art i historiador Ricard Mas que s’ha encarregat del catàleg.

Foto: Núria Moreno, regidora de Promoció de Ciutat; Núria Poch, comissària de l’exposició i Ricard Mas, historiador, en el moment de la presentació (Ajuntament de Mataró).

 

Deixa un comentari