Publicat el 14/07/2020

Els Mossos d’Esquadra han alertat que han detectat una nova modalitat d’estafa telefònica als establiments comercials de diferent tipologia i sector

El modus operand és el següent: un treballador rep una trucada telefònica d’una persona que simula ser un repartidor d’una empresa de transports que informa que anirà a l’establiment per a instal·lar un circuit de seguretat, uns sensors de temperatura o un altre element similar.

Durant la trucada explica al treballador de l’empresa que per tal  de fer la instal·lació ha de rebre un pagament immediat per poder gestionar la comanda que ha fet el responsable o el propietari del local. En aquesta trucada també s’adverteix que si no es fa aquest pagament s’aplicarà un recàrrec. El mitjà de pagament proposat és a través d’una pàgina web.

De vegades, el presumpte estafador coneix el nom del responsable i el funcionament intern de l’establiment. Per donar més veracitat a la trucada, l’estafador interromp la conversa amb el treballador en algun moment i simula parlar amb l’encarregat o responsable de l’establiment.
Podeu veure la informació facilitada pels Mossos d’Esquadra al web:
http://www.cecotcomerc.cat/wp-content/uploads/2020/07/alerta-estafa-telef%C3%B2nica-comer%C3%A7os-Mossos.png

 

Deixa un comentari