Publicat el 27/02/2023

L’Ajuntament inaugurarà aquest diumenge 5 de març, a les 12 del migdia, un nou espai al cementiri “nou” de la Vall de Clarà per al record i el dol d’aquelles famílies que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal

 

 

 

La proposta va ser acordada per tots els grups municipals, després d’una moció aprovada en el ple municipal celebrat al setembre de l’any 2021, en què es comprometien a la creació d’un espai de confort per al record, el dol i acompanyament per totes aquelles persones que han viscut la pèrdua d’un nadó en qualsevol moment de l’embaràs o poc després de néixer. Es tracta d’experiències traumàtiques i doloroses, sovint invisibilitzades, i que són encara tabú en molts sectors de la nostra societat.

Així, s’ha habilitat i adequat un nou espai al cementiri municipal, que consta d’un faristol i una placa commemorativa que recull un gravat amb els versos del poema inèdit “Fugaç”, d’Estel Solé, dedicat a la pèrdua prematura d’un fill o filla. Està situat entre dos arbres, amb un arranjament de jardineria, i acompanyat per dos bancs que conviden al repòs i el record.

L’acte tindrà lloc diumenge 5 de març a les 12 del migdia i es celebrarà en el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones, i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Gina Sabadell, acompanyada per la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Laura Gàllego, entre d’altres, així com de la mateixa Estel Solé, que farà lectura de diversos poemes.

El 15 d’octubre es commemora el Dia Internacional de la Mort Gestacional i Neonatal

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

Deixa un comentari