Publicat el 16/05/2022

El Departament de Salut obrirà el Centre d’Atenció Primària (CAP),  equipament de nova construcció, que donarà servei a veïns i veïnes de Premià de Dalt i de Premià de Mar

 

 

El nou CAP Està ubicat al carrer Amèlia, 1 de Premià de Dalt, on abans hi havia l’antiga escola Víctor Català, entre el torrent de Santa Anna, el camí del Mig i la carretera de Vilassar de Dalt.
El nou centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), substitueix l’antic Consultori Local del barri de Cotet.
Oferirà atenció sanitària adulta (tant a la consulta com a domicili), atenció social, atenció comunitària, cures d’infermeria i tècniques com electrocardiogrames, extraccions i control d’anticoagulants orals, entre d’altres.

En aquest CAP es prestarà també l’atenció pediàtrica de tota l’Àrea Bàsica de Salut de Premià de Mar. Així mateix, incorporarà progressivament els nous rols de professionals previstos en el desenvolupament del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, com són els referents de benestar emocional, nutricionistes i fisioterapeutes.
El nou dispositiu compta amb 17 consultes per a medicina de família, infermeria, pediatria i treball social. També hi ha una consulta d’atenció immediata, àrea d’extraccions i aula d’educació sanitària. Per a una major agilitat en els circuits, les consultes de pediatria disposen d’un accés específic, diferenciat de l’entrada principal.
Així mateix, hi ha la possibilitat de fer un circuit diferenciat per a pacients respiratoris i COVID. En total el CAP té 1.216 metres quadrats distribuïts en una planta. Hi treballaran 7 professionals de medicina de família, 6 de pediatria, 12 d’infermeria, 1 de treball social i 7 d’atenció a la ciutadania.

L’edifici, construït al llarg de la pandèmia en un solar cedit per l’Ajuntament de Premià de Dalt, ha suposat una inversió de 3,6 milions d’euros.

L’equipament dona servei a una població de 16.200 habitants i atendrà la població de Premià de Dalt (5.100) i part de la ciutadania de Premià de Mar (11.100 persones). L’emplaçament del dispositiu, en el terme municipal de Premià de Dalt però molt a prop de Premià de Mar, permet la cobertura als dos municipis. La resta de la població adulta de Premià de Dalt (4.800 persones) seguirà sent atesa al Consultori Local del Nucli Urbà de Premià de Dalt.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari