Publicat el 25/10/2016

El projecte Horitzó compleix 14 anys amb nou alumnes de 4rt d´ESO dels dos instituts del municipi, que a partir del dia 2 de novembre, iniciaran la seva primera experiència en el món del treball. 

L´objectiu d´aquest projecte és motivar aquests alumnes per tal de prevenir l´absentisme i
l´abandó prematur dels estudis, ajudar-los a superar l´ensenyament obligatori i alhora estimular els seus interessos professionals i laborals.

Aquest dimarts ha tingut lloc a l´Ajuntament l´acte de signatura dels convenis de col·laboració amb els dos instituts de secundària, el Vilatzara i el Pere Ribot, amb la presència del regidor
d´Ensenyament, el personal municipal que coordina el projecte, les directores dels dos instituts, l’alumnat participant i els seus pares, mares o tutors.
Josep Solé, regidor d’Ensenyament, ha explicat que es tracta d’una gran oportunitat. “Compaginareu estudis amb un tastet del món laboral. L’any passat tots els alumnes del projecte van acabar amb il·lusió de fer coses i continuar estudiant”, els ha dit.

Enguany s´ofereixen 20 tallers a diferents àrees i serveis municipals i també a comerços del poble. Els tallers proposats estan pensats com un primer contacte amb el món laboral amb l´objectiu
d´incentivar els interessos dels joves en aquest àmbit i són els següents: taller de d’obres i serveis (brigada municipal), jardineria (brigada municipal), pintura (brigada municipal), fusteria (brigada municipal), educació infantil (Escola Bressol Municipal), biblioteca (Biblioteca Municipal), administració (Serveis Territorials Municipals), atenció sociosanitària (Casal de Curació), comerç (llibreria Índex, floristeria Blanc Estudi Floral, sabateria Zamora i XAPo), perruqueria (perruqueria Elena i perruqueria Carles Selva), restauració (restaurant el Terral), pastisseria (Sweet 180º), xarcuteria (can Pocurull), alimentació ecològica i dietètica (Manduka), mecànica de bicicletes (Corriol) i planxa i pintura (Rocauto). Els alumnes, durant el curs escolar, realitzaran tres d’aquests tallers.

Deixa un comentari