Publicat el 29/07/2020

La caporal Rebeca Lalinde ha pres possessió de la credencial de cap de la Policia Local de Teià com a funcionària de carrera, després de guanyar la plaça mitjançant un concurs públic en el qual s’ha distingit pel seu projecte de policia de proximitat

Lalinde s’incorporarà al servei el proper 1 d’agost després que dimarts n’ha signat el nomenament, juntament amb l’alcalde, Andreu Bosch, i el secretari general d’Interior de la Generalitat, Brauli Duart. L’alcalde ha destacat la vàlua professional de Lalinde, que es va formar als Mossos d’Esquadra i procedeix de la Policia Local de Premià de Mar. Bosch ha afirmat que es tracta d’una “prova irrefutable de l’aposta per la igualtat de gènere” i ha reconegut amb orgull que “m’agradarà dir que tenim la primera dona del Maresme que és cap d’una Policia Local”.

Reconeixement professional
L’acte de nomenament ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de diversos responsables policials i institucionals, la qual cosa posa de relleu la seva significació i la bona entesa amb el cos de Mossos d’Esquadra.
A més de Duart, per part de la Generalitat hi ha assistit el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; la sots cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Alícia Moriana; el sots cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar, Jordi Rovira, i el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Joan Bonany. Arribat el moment, ha estat Moriana qui ha col·locat a Lalinde els galons que l’habiliten com a sergent en funcions i cap de la Policia Local, entre els aplaudiments del públic.

En representació de l’Ajuntament de Teià eren presents el cap en funcions de la Policia Local, Antoni Sánchez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Yago Albert; la primera tinent d’alcalde, Montse Riera, i la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Èrica Busto. Per a sorpresa de Lalinde, tampoc no s’ho han volgut perdre els seus familiars i l’alcalde del seu municipi de residència, Albert Gil, de la Roca del Vallès.

Un somni fet realitat
En aquests moments, la Policia Local de Teià compta amb quinze integrants: la nova cap, un caporal, dotze agents i un suport administratiu. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, la plantilla actual permet planificar els quadrants a llarg termini i cobrir les 24 hores del dia amb un torn de dos agents, si bé ha expressat la voluntat de convocar-ne una nova plaça l’any 2021.
L’alcalde s’ha mostrat confiat de cara al futur: “Després de 5 anys complicats, amb dues situacions d’interinatge assumides consecutivament amb plena satisfacció pels caporals Paco Ortiz i Antoni Sánchez, tinc la sensació d’haver acomplert un somni pel fet d’estructurar el cos des del punt de vista jeràrquic i des d’una perspectiva de proximitat a la ciutadania”. Per a Bosch, “el repte de la seguretat i el civisme no és fàcil, però s’aconseguirà amb tenacitat i professionalitat”.

Projecte de futur
En el seu discurs d’agraïment, la nova cap de Policia ha anunciat “una nova política de seguretat basada en el treball en equip i amb uns objectius definits, com l’aproximació als col·lectius vulnerables, la corresponsabilitat ciutadana i el desplegament del Pla de Seguretat Viària”.
Lalinde s’ha mostrat plenament conscient que travessem “un any excepcionalment dur per les morts causades per la pandèmia i per les afectacions socials a nivell de salut, educació i comerç de proximitat”. Per últim, la nova cap ha citat les tres premisses bàsiques –“treball, compromís i respecte”– per augmentar la confiança de la població en la seva policia.

Deixa un comentari