Publicat el 26/01/2018

Durant el matí, la cota ha anat baixant fins als 700 metres i ha emblanquinat diverses poblacions de l’Alt Urgell i la Cerdanya

La nevada caiguda durant la matinada i el matí d’aquest divendres a la Cerdanya ha complicat la circulació a les proximitats del Túnel de Cadí, a la carretera C-16, entre Bellver de Cerdanya (Cerdanya) i Bagà (Berguedà). A les 8 del matí era obligatori fer-ho amb cadenes, fins que hores més tard s’ha netejat la via. Mentre, també s’ha restringit el pas a vehicles articulats, autocars i camions amb una càrrega superior als 3.500 kilograms, prohibició que es manté hores d’ara, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Les màquines llevaneus també han treballat intensament, des de primera hora, per netejar els carrers de Puigcerdà, on la nevada ha deixat un gruix acumulat d’onze centímetres tal com indiquen els registres del Servei Meteorològic de Catalunya. A mesura que avançava el matí, la cota de neu ha anat baixant fins a situar-se en els 700 metres, afectant també a diverses localitats de l’Alt Urgell, entre elles la seva capital, la Seu d’Urgell.

La neu ha obligat a cancel·lar quatre rutes de transport escolar de l’Alt Urgell i 29 nens i nenes s’hi han vist afectats. Mentre, en altres casos, la seva arribada s’ha endarrerit, com per exemple a l’escola Alfons I de Puigcerdà. Així ho ha explicat el seu cap d’estudis, Albert Ribera, que ha dit que l’afectació per al centre ha estat mínima, ja que molts dels seus alumnes es troben de Setmana Blanca. També ha afirmat que en aquesta zona estan acostumats a la neu i que, en aquesta ocasió, ha vist com les màquines llevaneus treballaven intensament a primera hora del matí per netejar els carrers.

Als carrers del centre de la capital de la Cerdanya no hi havia molta afluència de persones, tot i que sí que s’han vist alguns curiosos, com ara una família de Sant Pere de Ribes que ha aprofitat la neu per sortir a jugar, aprofitant que allà és festa local. Ignasi Garrigó ha explicat que ahir van poder anar a esquiar i que, malgrat la nevada, aquest matí han pogut treure el cotxe del garatge sense problemes.

A les carreteres, a banda de l’afectació a la C-16 al Túnel del Cadí, és obligatori circular amb cadenes per la C-162 a Urús (Cerdanya), la GIV-4082 a Alp (Cerdanya), la L-511 a Coll de Nargó (Alt Urgell), la L-401 a Fígols i Alinyà (Alt Urgell), la C-563 a Josa i Tuixén (Alt Urgell) i la N-260 al seu pas pel Port del Cantó, entre Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i Soriguera (Pallars Sobirà).

ACN Puigcerdà
Foto: Pla general on es veuen diversos vehicles aturats a les proximitats del peatge del Túnel del Cadí a la Cerdanya, a causa de la nevada, que ha obligat a circular amb cadenes, el 26 de gener de 2018

 

Tunel Cadí cadenes

Deixa un comentari