Publicat el 06/11/2017

És obligatori l’ús de cadenes per circular pel Port de la Bonaigua i per accedir al Pla de Beret

La neu que ha caigut aquesta nit ha tenyit de blanc tot el Pirineu amb acumulacions de fins a 30 centímetres a cotes altes, bàsicament de la vessant nord. A la resta del territori, els gruixos han sigut inferiors i la nevada s’ha fet visible fins als 1.000 metres, en alguns fons de valls. A Certesacan (2.400 m.) s’han registrat 31 centímetres, a Espot (2.519 m.) 29 centímetres, a Sant Joan de Toran (1.013 m.) 7 centímetres i a Sant Joan de l’Erm (1.720 m.) 10 centímetres. La neu també s’ha deixat veure a Puigcerdà on s’han acumulat 2 centímetres de neu. Pel que fa a la circulació el Servei Català del Trànsit, ha informat que per travessar el Port de la Bonaigua (C-58) o accedir al Pla de Beret (Val d’Aran) és obligatori l’ús de cadenes. A la BV-4024 a Bagà també són obligatòries les cadenes per l’acumulació de plaques de gel a la via.

Les màquines llevaneu han sortit dels garatges i al Port de la Bonaigua no han parat de fer viatges amunt i avall per deixar neta la via. La màxima complicació és el vent que bufa a la zona i porta la neu a la carretera.
Tret d’aquestes complicacions puntuals a les carreteres la nevada ha canviat el paisatge i ha deixat imatges de postal a la majoria del territori pirinenc.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENCAT per la possibilitat d’incidències derivades de les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a la meitat nord i a l’extrem sud de Catalunya a partir d’aquest migdia.
L’episodi de vent es reforçarà a partir d’aquest migdia i durant la tarda i fins aquesta matinada assolirà la màxima intensitat amb vents de component nord que poden superar els 90 km/h sobretot a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu. També bufarà amb especial força a les comarques de la Catalunya Central i de Barcelona.

ACN Espot
Foto: Primer pla d’una parella posant les cadenes al cotxe a la carretera que porta fins a l’estació d’esquí d’Espot. Imatge del 6 de novembre del 2017.

Deixa un comentari