Publicat el 27/12/2021

El Consorci de Residus del Maresme i la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus han creat una eina per valorar la circularitat de les empreses privades que vulguin forma-ne part

L’eina, de caràcter innovador en el sector, consisteix en una cinquantena d’indicadors de circularitat que van des de la innovació en processos de reciclatge, l’ús de recursos energètics renovables i que el disseny de productes tingui un objectiu de durabilitat fins a criteris com el percentatge de materials reciclats en els productes provinents de proveïdors, la recuperació de residus com a matèries primeres secundàries i el pes de la circularitat en l’estratègia de l’empresa.

Els indicadors són els que permetran determinar el percentatge de circularitat d’una empresa o projecte, esdevenint així la primera eina quantitativa en aquest àmbit.
Així, sumant tots els criteris, si l’empresa supera el 50% voldrà dir que l’economia circular forma part del seu model de negoci, mentre que si supera el 75% voldrà dir que l’economia circular està totalment integrada en el seu model de negoci.
En les proves fetes fins ara s’ha treballat per a que les empreses que vulguin formar part del Parc Circular superin el 60% de circularitat.

Les empreses privades que formin part del Parc Circular Mataró- Maresme podran accedir a un lloguer de llarg termini en condicions econòmiques avantatjoses, així com la possibilitat de generar simbiosi en determinats fluxos entre les empreses implantades al Parc o el propi Consorci de Residus del Maresme, entre altres avantatges.

La previsió és que la construcció del Parc Circular Mataró-Maresme es faci per fases. No obstant, les obres de la primera etapa s’han posposat degut a la troballa de restes arqueològiques d’origen romà a la parcel·la on s’ha de construir el projecte.
En aquests moments s’estan duent a terme una sèrie de treballs arqueològics que permetran conèixer el valor de les troballes i l’impacte que aquestes poden tenir en la construcció del Parc Circular.

Redacció
Imatge i font: Consorci de Residus del Maresme

Deixa un comentari