Publicat el 02/06/2016

Manuel Arrey ha destacat com a motius per escollir Alella la proximitat del municipi amb Barcelona, el fet de ser una “ciutat de categoria” i la possibilitat de comptar amb un edifici únic: Can Balcells, una torre de finals del s. XIX que antigament va ser la seu de les Caves Signat i avui dia està catalogada com a patrimoni arquitectònic d’Alella “El nostre objectiu és convertir-nos en el millor hotel del Maresme” ha assegurat el president i director del Grupo Arrey Hotels, Manuel Arrey Oliver, que ha començat a invertir a Espanya després de 35 anys de trajectòria empresarial al Brasil, on el grup ja té set establiments hotelers.
Els promotors de l’Hotel Arrey Alella pretenen aprofitar el llegat vitivinícola de la zona i la popularitat de la DO Alella per tal de potenciar el model enoturístic del negoci. En aquest sentit, les antigues caves subterrànies del recinte han estat rehabilitades per convertir-les en sales d’esdeveniments i, en un futur proper, l’hotel produirà el seu propi cava: el “Maria Oliver”, batejat així en honor a la mare del propietari.

L’alcalde l’Alella, Andreu Francisco i Roger, considera que el nou hotel és “una oportunitat” per al municipi que s’emmarca en l’estratègia de dinamització econòmica i cultural de la Denominació d’Origen homònima. L’alcalde ha valorat també el fet que la selecció de la plantilla -15 persones- s’hagi fet a través del servei d’ocupació municipal.
Alhora, Francisco ha explicat que la posada en marxa de l’hotel compensa un dèficit de places hoteleres al municipi i que, de la mateixa manera, el restaurant Can Balcells i els jardins de l’hotel (que estaran oberts al públic) serviran per promoure l’activitat econòmica de la zona.

El recinte disposa de dos edificis: Can Balcells, una antiga torre de finals del s. XIX que ha estat restaurada per tal de conservar-ne el disseny original, i un edifici annex amb una estètica més moderna construït sobre les antigues bodegues on s’emmagatzemaven les ampolles de vi i de cava. “Hem volgut mantenir l’estètica i el protagonisme de la torre de Can Balcells, que acull la recepció, el restaurant i les habitacions de categoria superior” ha explicat l’arquitecte del projecte, Fernando Gil González.
D’altra banda, l’edifici d’ampliació s’ha construït des d’un enfocament d’eficiència energètica, aplicant els criteris de sostenibilitat més moderns. Les habitacions d’aquest edifici miren totes al jardí, on destaquen la piscina i un enorme avet centenari. La decoració de tot recinte gira al voltant de tres element bàsics del món del vi: el vidre de les ampolles, la fusta de les bótes i el metall de les anelles que l’envolten.
Can Balcells, el restaurant de l’hotel, és un altre dels grans atractius d’aquest nou complex dedicat a l’enoturisme. La carta del restaurant proposa plats tradicionals amb productes tradicionals de gran qualitat, versionats per oferir una cuina moderna i contemporània sense perdre l’essència de la gastronomia mediterrània.

A banda de la localització, entre el verd de les vinyes i el blau del Mediterrani, la tradició vitivinícola de la zona i les bondats del clima, Arrey assegura que el que fa realment únic el nou hotel és l’equip de persones que s’ha implicat per construir-lo.

Foto: D’esquerra a dreta: Fernando Gil González (Arquitecte), Albert Castells (Director General del Grupo Arrey Hotels a Espanya), Manuel Arrey Oliver (President i Director General del Grupo Arrey Hotels), Andreu Francisco i Roger (Alcalde d’Alella), Marga Villarejo (Directora de l’Hotel Arrey Alella) i Joaquim Arnó (President del Consorci de Promoció Turística del Maresme)

Deixa un comentari