Publicat el 22/11/2019

El cicle, que reflexiona sobre els nous llenguatges artístics, inclou: una conferència, lectura audiovisual a càrrec de l’artista, comissària i investigadora Núria Gómez Gabriel; una exposició; una tarda d’art d’acció al Centre de Creació Artística Blanc de Guix; i una trobada amb l’escriptor Enrique Vila-Matas

El 27 de novembre es presenta el Festival d’Art Contemporani del Masnou Brama. El programa inclou diverses propostes per reflexionar sobre els nous llenguatges artístic.

Segons informa el consistori del Masnou, el cicle, comissariat per l’artista i investigador masnoví Xavi Rodríguez Martín, proposa, entre els seus objectius, un acostament als nous llenguatges artístics, alhora que vol difondre la tasca realitzada des de diverses manifestacions per artistes que, tot i la seva joventut, ja compten amb un ampli reconeixement. El primer acte del Festival serà una conferència de l’artista, comissària i investigadora de la cultura visual Núria Gòmez Gabriel, a la Sala Joan Comellas el 27 de novembre.

El dissabte 30 de novembre, al migdia, s’inaugurarà l’exposició que és l’eix al voltant del qual s’estructura el Festival, a l’Espai Casinet. La sala d’exposicions del municipi oferirà la possibilitat de conèixer de primera mà algunes de les pràctiques artístiques més innovadores del circuit artístic català, amb obres que oscil·len des de la pintura o l’escultura fins a l’art sonor, visual o performatiu. Els artistes que hi participen són Sara Agudo, Lluc Baños, Enrique Doza, Núria Gòmez Gabriel, Laura Llanelli, Yànnick Sànchez i Anna Irina Russell. A més a més, també hi ha una important representació d’artistes que viuen al Masnou, com Jutta Immenkötter, José Luis Paz Fo i Luis Torroja.

El mateix dissabte 30 de novembre, a la tarda, la seu del Centre de Creació Artística Blanc de Guix, la Catequística, a partir de les 18 h, acollirà un conjunt de manifestacions d’art en directe, amb les intervencions d’Íria Llena Gasol, Joan Segura, Alberto Lucena, Rut Oliver Valls, Laura Llaneli i el concert de Venècia Fluor. També hi actuarà la companyia de circ EIA, del col·lectiu masnoví LACAM.

La Catequística serà, així mateix, l’escenari per a la conversa que mantindran el comissari del festival i l’escriptor Enrique Vila-Matas, que, entre d’altres temes, reflexionaran sobre el prolífic territori d’intersecció entre la literatura i l’art. La trobada serà el 4 de desembre, organitzada conjuntament pel Centre de Creació Artística Blanc de Guix amb la col·laboració de la Fundació La Calàndria. El Festival Brama neix, hereu del Llucifest del Centre de Creació Blanc de Guix i coorganitzat per l’Ajuntament del Masnou, amb la voluntat d’implicar tot el municipi. La imatge gràfica ha estat creada per la dissenyadora masnovina Cristina Belles. La Fundació La Calàndria, a més, hi col·labora amb l’edició d’un fanzín amb informacions al voltant de l’exposició del Casinet, i amb altres materials de difusió. Coincidint amb aquesta convocatòria, la Biblioteca Joan Coromines posarà a disposició dels usuaris un fons bibliogràfic sobre les noves manifestacions artístiques protagonistes del Festival.

Deixa un comentari