Publicat el 11/05/2019

Sis associacions ja formen part de la Taula d’Acollida, el nou espai participatiu, que resta obert a noves incorporacions

El passat 8 de maig es va constituir la Taula d’Acollida del Masnou, un nou espai participatiu que aplega entitats del municipi que col·laboren en la integració dels menors migrants no acompanyats, també coneguts com a MENA.

Segons informa el consistori masnoví, ja són sis les entitats locals que s’hi han  integrat, si bé s’espera que se n’incorporin més, donat que hi ha més associacions del municipi que estan col·laborant amb la integració d’aquests joves.

Un dels objectius principals de la Taula d’Acollida és fomentar les actuacions que poden sorgir des del teixit associatiu o des de la ciutadania i que vagin encaminades a la integració dels joves. També serà un espai d’intercanvi d’informació entre entitats, ajuntament i Eduvic, la cooperativa que gestiona el centre d’acollida masnoví.

De fet, en aquesta primera reunió també van participar-hi Sílvia Folch, primera Tinenta d’Alcaldia i representants d’Eduvic. Folch va exposar un informe de la situació actual dels joves acollits al Masnou. Des de la cooperativa es van posar en valor les iniciatives que fomenten la integració, com el Programa de Mentoria o el projecte “Xerrem junts”, amb el qual els joves poden conèixer altres masnovins i masnovines alhora que aprenen català.

Aquest nou espai de participació complementa la Taula de Treball dels Joves que Migren Sols, creada recentment . Mentre que la Taula d’Acollida és un punt de trobada d’entitats, la Taula de Treball té un caire institucional i professional. De fet, el 7 de maig es va celebrar la segona reunió d’aquest òrgan de coordinació. Van participar-hi l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i la primera Tinenta d’Alcaldia, Sílvia Folch, així com representants de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, de la Generalitat de Catalunya), del Consell Comarcal del Maresme i de la cooperativa Eduvic.

Aquesta segona reunió va servir per fer el seguiment de les accions que es duen a terme per a la integració dels menors, posant el focus en els àmbits formatiu i laboral. Es va tractar també l’inici del Ramadà, donat que molts d’ells són musulmans, i de la col·laboració que està prestant en aquest sentit l’Associació Cultural Islàmica Altaqwa.

Deixa un comentari