Publicat el 18/11/2019

L’activitat estava organitzada pel Consell d’Infants de Vilassar de Mar, en el marc del Dia del Drets dels Infants, amb el lema “Mou-te pels drets dels infants”

Una gran onada solidària, formada per unes 250 persones, i la presentació pública del nou Consell d’Infants van omplir el matí del passat diumenge la plaça de l’Ajuntament i el passeig Marítim.
Els actes van començar a les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament, amb una mostra de projectes solidaris de les escoles d’infantil i primària i amb la projecció del vídeo enregistrat amb nens i nenes de Vilassar de Mar per mostrar l’educació que somien els infants, amb les propostes que van prioritzar-se el curs passat en el Consell d’Infants al voltant d’aquest tema.
A les 12 h, al passeig Marítim va tenir lloc l’onada solidària, amb la participació de 250 persones, la majoria famílies. L’onada es va gravar i el resultat es pot visualitzar al canal vimeo de l’Ajuntament.
Després de l’onada, els participants van poder córrer o caminar uns 1.400 m pel passeig Marítim. Els diners recollits de les inscripcions a l’onada aniran destinats als projectes solidaris de les diferents escoles de primària del poble.

L’acte es va tancar a la plaça de l’Ajuntament amb la presentació del nou Consell d’Infants (curs 2019-2020), el comiat als consellers i conselleres que el deixen i la commemoració dels drets dels infants amb la lectura d’un manifest. El regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, va iniciar l’acte institucional donant l’enhorabona a totes les persones que havien fet realitat l’onada solidària que, com va recordar, complia amb tres objectius treballats al Consell d’Infants des de la seva creació: promoure les activitats entre infants de diferents escoles i amb la família, fer més activitat física i contribuir amb causes solidàries.
Des de les AMPES també es va agrair al Consell d’Infants la possibilitat que els havien donat de visibilitzar els seus projectes solidaris.
Posteriorment, membres del Consell d’Infants van llegir el manifest d’enguany amb motiu del Dia Universal dels Drets del Infants. El manifest, redactat pel Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), es centrava en cinc eixos: la igualtat de gènere i reducció de les desigualtats; salut i benestar; educació de qualitat; acció climàtica; ciutats i comunitats sostenibles i vida terrestre.
Cal destacar que Blanca Arechaga, membre del Consell d’Infants de Vilassar Mar en el curs 2018/2019, enguany ha estat escollida vicepresidenta infantil del CNIAC, òrgan de participació política dels infants i adolescents de Catalunya.

Ja es pot consulta l’àlbum de fotos: https://www.flickr.com/photos/ajuntamentvilassardemar/albums/72157711829153526

Deixa un comentari