Publicat el 30/06/2014

La Fundació Iluro i Ball de Diables de Mataró, organitza aquesta Mostra que s’inaugurarà a l’Ateneu el divendres dia 4 de juliol a les 19.30 h. En l’exposició es podran contemplar tota una varietat de vestits i estris dels balls de diables centenaris de Catalunya.
El ball de diables, és una de les representacions més característiques del patrimoni festiu català, amb presència històrica en els seguicis festius de moltes comarques. Els personatges, vestits amb indumentàries que simbolitzen el diable, evolucionen sota el foc d’artificis pirotècnics, acompanyats d’una rítmica percussió.
Aquesta serà la primera vegada que una exposició de balls de diables centenaris es realitza fora del seu territori tradicional, zona del Penedès i Tarragona. Una mostra que reflecteix la varietat i la riquesa de la festivitat catalana.
La mostra es complementa amb l’Encesa, acte de Les Santes on enguany hi participen els balls de diables centenaris de l’Arboç, Sant Quintí de Mediona, Vilanova i la Geltrú, Torredembarra, Sitges, Tarragona, El Vendrell, el Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada, junt amb el Ball de Diables de Mataró.
El Ball de Diables de Mataró és la comparsa festiva i tradicional de diables de la ciutat, que s’inspira en els balls de diables més antics i tradicionals de Catalunya, i que enguany celebren el seu 10è aniversari.
L’exposició podrà ser visitada fins el dimarts 29 de juliol del 2014 a l´Ateneu de la Fundació Iluro. La Riera, 92 de Mataró

Deixa un comentari