Publicat el 17/06/2017

L’home, que es feia passar per turista, aprofitava la seva alçada per aconseguir el PIN i un altre s’enduia la targeta aprofitant un descuit de la víctima

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de juny el cap d’un grup criminal com a presumpte autor de cinc furts de targetes bancàries amb les quals després va extreure diners. També han identificat un altre membre del grup sobre el qual recau una ordre de recerca i detenció. Segons han informat els Mossos l’arrestat aconseguia el número PIN de la targeta bancària d’un usuari quan aquest comprava un bitllet de Metro. Ho feia gràcies a la seva alçada, 1,95, que li permetia observar per sobre de l’espatlla de la víctima. Una segona persona sostreia la targeta aprofitant un descuit i un tercer feia tasques de vigilància. Per facilitar els furts el grup es feia passar per turistes, i utilitzaven maletes de viatge. En total, van sostreure 7.000 euros en vuit dies amb aquest procediment.

El grup estava format per tres homes d’origen polonès: el cap de la banda, que es dedicava a aconseguir el número PIN de la targeta bancària d’un usuari quan aquest comprava un títol de transport a les màquines expenedores ubicades a les estacions. Un altre membre del grup, sostreia al descuit la targeta bancària o el moneder a la víctima, mentre una tercera persona, es dedicava a fer exclusivament funcions de vigilància. Un cop sostreta la targeta bancària, i coneixent el número PIN d’aquesta, una de les tres persones s’apropava al caixer més proper per fer l’extracció de diners.

Per aconseguir els seus objectius, les tres persones es feien passar per turistes, utilitzaven maletes de viatge per passar desapercebuts per la policia i guanyar-se la confiança de les víctimes.
Tots tres tenen antecedents de molts països d’Europa (Alemanya, Suècia, França, Polònia, Dinamarca, entre d’altres) per fets similars. Segons els Mossos es tracta d’un grup criminal amb molta mobilitat i que actua per diferents països sense arrelar-se en cap lloc concret. El cap de la banda havia actuat també l’any 2015 a l’aeroport de Barcelona, i va obtenir un total de 35.000 euros realitzant furts de maletes i estafes bancàries utilitzant la mateixa manera d’actuar.

El passat 6 de juny es va detenir el cap de la banda i va passar a disposició judicial al Jutjat d’ Instrucció número 8 de Barcelona el qual va decretar la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per tal relacionar altres possibles fets perpetrats per aquest grup criminal.

A CN Barcelona
Foto: Imatge del moment en què actuen els lladres de targetes de crèdit al metro de Barcelona.

 

 

 

 

 

.

Deixa un comentari