Publicat el 02/12/2017

L’autora, de Premià de Dalt, aconsegueix aquest reconeixement amb el poemari ‘Apartheids’.

Dissabte 18 de novembre al vespre, el Teatre de Sant Jaume va ser l’escenari del lliurament del 41è Premi Marià Manent, un dels tres premis literaris més antics del país, segons va explicar el president del jurat, Vicenç Llorca. La guanyadora va ser Montse Assens, amb la seva obra ‘Apartheids’. També es va lliurar el Premi de Narrativa a la memòria d’en Valerià Pujol, que enguany va ser per a Raimond Aguiló, el poeta de Falset que, curiosament, l’any 2010 va guanyar el Premi Marià Manent de Poesia.

La presidenta de la secció Arts i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume, organitzadora del certamen, Mariona Borràs, va definir els premis com la festa literària per excel·lència de Premià de Dalt i en el seu parlament va destacar la figura d’en Jesús Fuxet, l’iniciador dels Premis Marià Manent i responsable de la seva continuïtat en el temps. Mariona Borràs no va amagar tampoc la seva triple satisfacció en haver atorgat el Premi Marià Manent a Montse Assens, com a artista i escriptora local, membre de la secció Arts i Lletres, i com a dona. Borràs va defensar el paper de la cultura i la llengua catalanes, tot dient que “han estat testimoni d’una història que no morirà mai perquè el poble no ha permès ni ho permetrà mai”.

En el decurs de la gala, la guanyadora de l’anterior edició del Premi Marià Manent, M. Carme Arnau, amb ‘En el decréixer de la pluja’ va presentar l’edició del llibre a càrrec de La Font del Cargol. Albert Calls, d’aquesta editorial, va definir el llibre com una poesia que fa preguntes, que ajuda a transformar la vida de l’autora i alhora la dels seus lectors. I alhora va destacar la importància del silenci, el futur i l’espiritualitat en la poesia de M. Carme Arnau.

L’alcalde de Premià de Dalt va ser l’encarregat d’atorgar el 41è Premi Marià Manent a Montse Assens per l’obra ‘Apartheids’. El president del jurat va descriure la poeta premiada com “un terratrèmol, sensible, escriptora i dona” i va afegir que “està molt bé que sigui profeta a la seva terra perquè la Montse és una persona compromesa amb Premià de Dalt i amb el seu país”. Per la seva banda, Vicenç Llorca va destacar l’originalitat de l’estructura de l’obra, amb un text modern i profund sobre un tema, la solidaritat.

Del Premi de Narrativa a la memòria de Valerià Pujol, ‘Un lloc com un altre’, atorgat a Raimond Aguiló, el president del jurat en va destacar que és un conte rodó amb un punt de vista original.

L’Associació d’Artistes de Premià de Dalt va col·laborar amb l’esdeveniment lliurant dues pintures als guanyadors del certamen literari.

Deixa un comentari